28 Nisan 2016 11:53

Van’da 1 Mayıs mitingi Kültür Kavşağı’nda

Van'da 1 Mayıs Tertip Komitesi yaptığı açıklama ile 1 Mayıs mitinginin Musa Anter Kültür Kavşağı’nda yapılacağını duyurarak, emekçilere çağrı yaptı.

Paylaş

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’den oluşan 1 Mayıs tertip komitesi adına açıklama yapan Tertip Komitesi Başkanı ve DİSK Genel İş Van Şube Eş Başkanı Ömer Tekin, 1 Mayıs günü savaşa ve sömürüye karşı alanlarda olacaklarını söyledi. AKP Hükümetinin içeride ve dışarıda yürüttüğü savaş politikaları ile ülkede baskı ve şiddetin her geçen gün arttığını belirten Tekin, “Ülkemizi sermaye için bir sömürü cennetine dönüştürecek kiralık işçilik, kıdem tazminatının fona devredilmesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değiştirilerek kamu emekçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılması gibi düzenlemeler gündeme getiriliyor” dedi. Saray ve AKP Hükümetinin tek adam diktatörlüğü için yeni anayasa dayattığına dikkat çeken Tekin, “İşçiler, emekçiler, mimar ve mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, yoksullar, ötekiler ve tüm ezilen halklar olarak taleplerimizi haykırmak üzere 1 Mayıs Pazar günü saat 13.00’te Musa Anter Kültür Kavşağı’nda olacağız” dedi. Tekin, emekten, barıştan, demokrasiden, halkların kardeşliğinden yana tüm Van halkını 1 Mayıs günü mitinge katılmaya çağırdı. 

Öte yandan Emek Partisi Van İl Örgütü ise 1 Mayıs günü Van’da ki tüm işçi ve emekçileri savaşa ve sömürüye, sigortasız çalışmaya karşı, kalıcı iş, barış ve özgürlük için düzenlenecek olan mitinge çağırdı.

AĞRI’DA MİTİNG YAPILACAK

Ağrı’da ise 1 Mayıs mitingi Açık Oto Park alanında yapılacak. Tertip Komitesi adına gazetemize konuşan DİSK Genel İş Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, saat 9.30’da eski belediye binası önünde toplanarak miting alanına yürüyeceklerini belirterek tüm Ağrı halkına 1 Mayıs günü miting alanında olma çağrısı yaptı.

Hakkari ve ilçelerinde ise 1 Mayıs mitingine izin çıkmadı. Hakkarili emekçiler 1 Mayıs günü yapacakları basın açıklaması ile taleplerini dile getirecekler. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DTK: Newroz ruhuyla 1 Mayıs’a

SONRAKİ HABER

DİSK Basın-İş’ten 1 Mayıs çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa