28 Nisan 2016 11:18

Kadın sendikacıya 8 Mart sürgünü

8 Mart Dünya Emekçi günü kapsamında KESK tarafından hazırlanan ve şubelere gönderilen bildiri soruşturma konusu oldu.

Paylaş

Adıyaman Valiliği, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adıyaman İl Kadın Sekreteri Tülay Ersönmez hakkında memuriyetten men talebiyle soruşturma başlattı. “Kadınların emeğine, kimliğine, bedenine kim saldırıyor” sorusu yöneltilen Ersönmez, soruşturma sonuçlanmadan Kastamonu’ya sürüldü. 

KESK’e bağlı sendikaların kadın sekreterleri konuyla ilgili BES Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan BES Kadın Sekreteri Meryem Çağ, KESK tarafından hazırlanan ve şubelere gönderilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe ilişkin bildirinin Türkiye’nin dört bir yanında basın açıklamalarında okunduğunu, ancak sadece Adıyaman Valiliği tarafından soruşturma gerekçesi yapıldığını bildirdi. 

Adıyaman Valiliği’nin 600'e yakın KESK üyesi hakkında soruşturma açtığını aktaran Çağ, memuriyetten men talebi ile yüksek dispilin kuruluna sevk edilen Tülay Ersönmez’in “hızını alamayan” valilik tarafından Kastamonu iline sürgün edildiğini söyledi. 

KADIN EMEĞİNE KİM SALDIRIYORMUŞ?

BES Adıyaman İl Kadın Sekreteri Tülay Ersönmez'e soruşturma sürecinde sorulan sorular da oldukça dikkat çekici. Soruşturma sırasında, bildiride yer alan “Kadınların erkek egemenliğine karşı New York’lu kadın işçilerin mücadelesinden bugüne kadar yürütülen mücadeleye” cümlesi için Ersönmez’e “Hangi egemenler kadınlara karşı kirli savaş yürütmüş” sorusu yöneltildi. 

"Emeğimize, bedenimize, kimliğimize ve çalışma koşullarımıza yönelik saldırılara karşı bir aradayız" cümlesine ilişkin ise Ersönmez’e “Hangi kadınların emeğine, kimliğine bedenine kim saldırmaktadır"diye soruldu. Ersönmez’den Diyanet fetvalarına ilişkin bildiride yer alan eleştirilere ilişkin de “Fetvadan kastınız nedir: Bir dinin kurallarını mı ifade etmektesiniz” gibi sorulara yanıt vermesi istendi. 

Ersönmez’e “Direnen kadınlar kim, siz kimi direnişe çağırıyorsunuz” diye soruldu. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de sanayi havzaları ve ilçelerde 1 Mayıs kutlamaları

SONRAKİ HABER

KOÜ öğrencileri: Diplomalı işsiz olmayacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...