28 Nisan 2016 10:00

Lisede tekbirli, salavatlı, bozkurtlu uğurlama!

Elazığ'da bir lisede Bayır Bucak Türkmenleri için toplandığı belirtilen yardımlar, tekbirli, salavatlı, bozkurt işaretli bir gösteriye dönüştürüldü.

Paylaş

Orhan KURUL 
Elazığ

Elazığ Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesinde, Bayır Bucak Türkmenleri için toplandığı belirtilen yardımlar, okul yöneticilerinin öğrencileri de dahil ettiği tekbirli, salavatlı, bozkurt işaretli bir gösteriye dönüştürüldü. Siyasi gösteriye dönüşen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı da katılırken, öğrenciler okul yönetiminin kendilerini ders sırasında bir anonsla sınıflardan çıkarıp, bu etkinliğe kattığını söyledi. Yaşananları sorduğumuz okul müdürü, ‘Bazı öğrenciler coştu’ dedi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ise, “Ben de oradaydım. Siyasi simge yoktu. Sadece tekbir çekilip, salavat getirildi” dedi. 

Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesinde düzenlenen kermeste elden edilen gelirle alınan bir TIR un, Bayır Bucak Türkmenlerine gönderildi. Yardım kampanyası okulun resmi internet sitesinde ‘Okulumuz Bayır Bucak Türkmenleri ve Suriyeliler için yapmış olduğu Kermes geliri ile bir TIR dolusu un alarak İHH aracılığı ile Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere gönderdi” ifadeleriyle yer aldı. 25 Nisan’da Suriye’ye gönderilecek TIR’ı okul önüne getiren okul idaresi, öğrenciler ülkücülerin kullandığı bozkurt işareti yapıp, tekbir getirirken, Okul Müdür Yardımcısı Nevzat Metin’in de tekbir çektirdiği ve ‘daha yüksek sesle’ dediği, okulun Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İbrahim Halil Çelik’in de ezan okuyup, salavat getirdiği iddia edildi. 

ÖĞRENCİLER: OKUL İDARESİ BİZİ DERSTEN ÇIKARDI

Gazetemize konuşan öğrenciler yaşananları şu sözlerle anlattı: “Pazartesi günüydü. Son dersteydik ve ders devam ediyordu. Öğretmenlere, ‘Öğrencilerle birlikte okul bahçesine ininiz’ diye bir anons yapıldı. Okul bahçesine indik. TIR kapının önünde bekliyordu. Birden tekbirler çekildi, kurt işaretleri yapıldı daha sonra da salavat getirildi.” Okul idaresinden kimsenin bu duruma müdahale etmediğini söyleyen öğrenciler, “Yardımlar TIR okulun önüne getirilmeden de gönderilebilirdi” diyerek idarenin tavrından rahatsız olduklarını, ortaya çıkan duruma okul idaresinin zemin hazırladığını belirttiler. 

OKUL MÜDÜRÜ: BAZI ÖĞRENCİLER COŞTU

Yaşananları sorduğumuz Okul Müdürü Mehmet Nuri Güler ise olayın kendi kontrolleri dışında gerçekleştiğini öne sürerek, “Yardım TIR’ı okulun önündeyken bazı öğrenciler coştu” dedi. Okulda öğrencilerin de dahil edilerek, dini içerikli sloganlar atılmasına ilişkin ise Güler “Öğrenciler uyarılabilir” dedi. Okul Müdür Yardımcısı Nevzat Çelik’in öğrencilere tekbir çektirdiği iddiasını da sorduğumuz Güler, “Hayır öyle bir şey olmadı” dedi. 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCISI: ÖĞRENCİLER DUYGULANDI

Konuya ilişkin görüştüğümüz Elazığ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Feyzi Gürtürk ise iddia edilen olayın yaşandığı gün kendisinin de okulda olduğunu söyledi. Öğrencilerin beyanlarına rağmen, “Kesinlikle hiçbir simgesel işaret yapılmadı. Öyle bir şey olsaydı ben müsaade etmezdim” diyen Göktürk, “Sadece TIR’ın hareketi sırasında öğrenciler duygulandı. Tekbir çekip, salavat getirdiler”  dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Karan ve Çetinkaya’ya 2 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

Malatya PSKAD: Şeriatçı ve halifeliğe dayalı anayasaya hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...