28 Nisan 2016 07:19

Dokunulmazlık görüşmelerinde arbede çıktı

Dokunulmazlıkların kaldırılması için anayasa değişikliği teklifinin görüşüleceği komisyon toplantısında arbede çıktı. Gazeteciler salondan çıkarıldı.

Paylaş

TBMM Anayasa Komisyonu'nun AKP'nin dokunulmazlıklarla ilgili teklifini ele almak üzere yaptığı ilk toplantıya HDP'li milletvekillerinin çalışma usullerine ilişkin itirazları damga vururak toplantıyı aksatırken, HDP ve AKP milletvekilleri arasında kısa süreli arbede de yaşandı.

Komisyon, AKP'li 316 milletvekilinin imzasını taşıyan ve fezlekesi bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasa değişikliği teklifini ele almak üzere saat 11.00'de toplandı.
Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, yazılı ve görsel medya ile çok sayıda milletvekili ve danışmanlarının katıldığı toplantının başında danışmanların ve görsel medyanın yer darlığı nedeniyle çıkmasını isterken, HDP'li milletvekilleri buna itiraz etti.

HDP'nin Komisyon Üyesi Milletvekili Mithat Sancar bu konunun herhangi bir teklif görüşmesi olmadığını, kamuoyu tarafından uzun süredir tartışıldığını söyleyerek, şunları kaydetti:
"Bu kadar önemli bir meseleyi görüşürken basının da tam kadro burada olmasını talep ediyoruz. Bu kadar kritik bir konuyu tartışırken daha geniş bir salon bulunmalıdır. Mekan sınırı gerekçesiyle katılımı sınırlamayı basit bir gerekçe olarak görüyoruz. Basın tam kadro katılsın ve toplantıyı da başka mekana taşıyalım."

Usul tartışmaları sırasında milletvekilleri arasında yapılan sözlü atışmalar bir süre sonra sertleşirken, bazı AKP'li ve HDP'li milletvekilleri arasında  arbede yaşandı. AKP’li erkek vekiller HDP’li kadın vekillerin üzerine yürüdü. Arbede sırasında su şişeleri ve klasörler havada uçuştu. Arbedenin çıkmasının ardından çekim yapan kameralar ve foto muhabirleri salondan çıkarıldı. 

Toplantıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katılıyor.(Ankara/EVRENSEL)

Meclis'te AKP'liler HDP'li milletvekillerine saldırdı

 

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da 'canlı bomba' saldırısıyla ilgili 4 ilde 15 gözaltı

SONRAKİ HABER

JINHA sizin ‘bildiğiniz gibi’ olmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...