28 Nisan 2016 06:33

Bursa'da 'canlı bomba' saldırısıyla ilgili 4 ilde 15 gözaltı

Bursa’da, dün Ulucami kapısında intihar eylemi gerçekleştiren canlı bomba saldırısıyla ilgili 4 ilden 15 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Bursa’da, dün Ulucami kapısında intihar eylemi gerçekleştiren canlı bombanın otobüsle Şanlıurfa’dan Bursa’ya geldiği belirlendi. Patlamada parçalanan ve kimliğinin DNA testiyle saptanmasına çalışılan kadın canlı bombanın bağlantılarının araştırıldığı öne sürüldü. Olayla ilgili Bursa, Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı. 

Bursa Ulucami'nin bahçesinin batı kapısı yakınında, dün kadın canlı bombanın intihar saldırısıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olay yerindeki incelemenin ardından cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan canlı bombanın parmak izinden kimliğine ulaşılamadı, kimliği, DNA testiyle belirlenecek.

Canlı bombanın Şanlıurfa’dan otobüsle Bursa’ya geldiği ve olay yerine de taksi ile gittiği belirlendi. Bursa'ya ne zaman geldiği henüz netleşmeyen canlı bombanın, patlayıcıyı da Bursa'ya yakın bir yerde teslim aldığı bilgisine ulaşıldı. Polis, canlı bombacıyla bağlantılı olarak dün gece 4 ilde operasyonlar yaptı. Olayın meydana geldiği Bursa başta olmak üzere Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar'da yapılan operasyonlarda ilk aşamada 15 kişi gözaltına alındı. Polis, gözaltı sayının artabileceği belirtti.

CANLI BOMBA'NIN CESEDİ İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Canlı bombanın cesedine Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'nda otopsi yapıldı. Kafa kısmı yanan, sol gözü parçalanan eli ve kolları kopan bağırsakları dışarıya çıkan ceset yapılan incelemeden sonra dün gece, İstanbul Adli Tıp İhtisas Dairesi'ne DNA testi için gönderildi. 

Bursa polisi parmak izinden sonuç alamadığı kadın teröristin kimliğini araştırıyor. 

Henüz kimliği belirlenemeyen intihar bombacısının 23 Nisan Günü Şanlıurfa'dan bindiği bir otobüs ile 20 numaralı koltukta yolculuk ederek Bursa'ya saat 18.00 sıralarında geldiği, şehirlerarası otobüs terminalinde indiği belirlendi. 

Canlı bombanın buradan halk otobüsüne binerek Merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı üniversite öğrencilerinin yoğunlukta kaldığı Görükle Mahallesi'nde apart dairede bir kişi ile kaldığı saptandı. Bursa'da 4 gün geçiren ve eylem için keşif yapan canlı bomba dün de patlama yeri yakınına kadar taksiyle geldi.

Atatürk Caddesi'nde cami yakınında taksiden inen 'canlı bomba', 20 metre kadar yürüdükten sonra Ulucami kapısının bulunduğu Kapalı Çarşı'ya açılan sokakta saldırıyı gerçekleştirdi.(BURSA)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

BM: Suriye'de son 48 saatte her 25 dakikada bir kişi öldü

SONRAKİ HABER

Dokunulmazlık görüşmelerinde arbede çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...