26 Nisan 2012 11:18

Aliağa’da 1 Mayıs kutlamaları

İşçi  ve emekçi kenti Aliağa, 1 Mayıs’ta işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma gününü kutlamaya hazırlanıyor. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, 1 Mayıs günü saat 09.00’da Petrol-İş’in önünde toplanarak Demokrasi Meydanı’na bir yürüyüş düzenleyecek

Aliağa’da 1 Mayıs kutlamaları
Paylaş

İşçi  ve emekçi kenti Aliağa, 1 Mayıs’ta işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma gününü kutlamaya hazırlanıyor. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, 1 Mayıs günü saat 09.00’da Petrol-İş’in önünde toplanarak Demokrasi Meydanı’na bir yürüyüş düzenleyecek.  Demokrasi Meydanı’nda yapılacak konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde halaylar çekilecek. Yapılacak kutlamanın ardından Aliağalı işçi ve emekçiler, İzmir’de düzenlenecek 1 Mayıs mitingine katılacak.

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan, 1 Mayıs’ın ilk kutlamalarının Petkim ve Tüpraş’ta olacağını söyledi. İşyerlerinde yapılacak kutlamanın ardından saat 8.30’da Tüpraş Kavşağı’nda Petrol-İş Sendikası’nın kurucularından Necmettin Giritlioğlu’nu anacak olan Petrol-İş üyeleri, anmanın ardından sendika binasına yürüyecek.

Aliağa’da bu yılki 1 Mayıs kutlamalarına termik santrale karşı mücadelenin damga vurması bekleniyor. Petrol-İş yönetimi tarafından Petkim ve Tüpraş’ta vardiyalar dolaşılarak işçilere termik santral karşıtı mücadele ve 1 Mayıs’a katılmanın önemi anlatılıyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ekvador’da gerçekte neler oluyor?

SONRAKİ HABER

Ümraniye'de patlama: 2 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...