27 Nisan 2016 19:25

Galatasaray Odeabank Eurocup'ta şampiyon oldu

Eurocup'ta Galatasaray Odeabank, final ikinci maçında karşılaştığı Fransız ekibi Strasbourg’u İstanbul'da 78-67’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa

Paylaş

Galatasaray Odeabank, Fransa’da oynadığı ilk maçı 66-62’lik skorla kaybetmesine karşın sayı üstünlüğüyle şampiyon oldu. Temsilcimiz bu başarıyla birlikte gelecek sezon Turkish Airlines Euroleague’de mücadele edecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan maçta Galatasaray Odeabank’ta Errick McCollum 16 sayı – 5 ribaund – 2 asist, Blake Schilb 11 sayı – 5 ribaund – 2 asist, Vladimir Micov 7 sayı – 3 ribaund – 5 asist, Stephane Lasme 16 sayı – 10 ribaund, Sinan Güler 14 sayı – 8 ribaund – 6 asist ile mücadele etti.

Fransız ekibi Strasbourg’da ise Mardy Collins 16 sayı – 4 ribaund – 5 asist, Louis 10 sayı – 3 ribaund – 2 asist üretti.

FRANSA'NIN FEDERASYON BAŞKANI DA SALONDAYDI

Maçın MVP’si Galatasaray Odeabank’tan Stephane Lasme oldu. Şampiyon Galatasaray’a kupası ve madalyalarını Turkish Airlines Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu verdi.

Bu arada Galatasaray Odeabank'ın final maçında mücadeleyi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Turkish Airlines Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu, Fransa Basketbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Siutat, TBF Başkanvekili Akın Süel, TBF Asbaşkanı Dinçer Çetintaş, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan ve TBF Yönetim Kurulu Üyeleri salonda izledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu'nun ise salonda olmaması dikkat çekti.

GALATASARAYLI BASKETBOLCULARDAN ŞAMPİYONLUK AÇIKLAMASI

Galatasaray Odeabank, ULEB Eurocup finalinin rövanşında Fransa'nın Strasbourg takımını 78-67 mağlup ederek şampiyon oldu. Maç sonrası Sarı kırmızılı basketbolcu Sinan Güler, şampiyonluk kupasını kaldırdı. Kupa seremonisi sonrası açıklamalarda bulunan Sinan Güler, "Şampiyon olduğumuz için mutluyuz. Bu muhteşem atmosferde şampiyon olmak en çok istediğimiz şeydi. Bunu başardığımız Türk basketboluna bu kupayı kazandırdığımız için çok mutluyuz. Ne olursa olsun kazanacağımıza inanıyorduk ve bunu başardık." dedi. 

Hüseyin Göksenin Köksal ise "Hep söylüyordum şampiyon olacağız diye. Bu kadar büyük bir taraftarımız var. Bu taraftarın önünde kaybetmek mümkün değil. Biz çok iyi bir takımız bunu da kendi takımımızın önünde gösterdik. Avrupa'da Galatasaray taraftarının ne kadar büyük olduğunu bir kez daha anladı." diye konuştu.(CİHAN)

 

 

ÖNCEKİ HABER

İspanya’da erken seçim

SONRAKİ HABER

FED, faizleri artırmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...