27 Nisan 2016 18:37

Katledilen sivillerin aileleri: Katliamlardan korkmayacağız

Silopi'de Barbaros Mahallesi’nde atılan havan topu sonucu hayatını kaybeden ailele 'Katliamlardan korkmayacağız' diyor

Paylaş

Mehmet GÜLEŞ
Semra TURAN

Şırnakın Silopi ilçesinde 5 Nisan’da ilan edilen ikinci sokağa çıkma yasağı sırasında devlet güçleri tarafından atılan havan topunun isabet ettiği Barbaros Mahallesi’ndeki evlerinde yaşamını yitiren Ahmet, Saadetin, Muhittin ve İsa Tonguç’un ailesi şarapnel parçalarını saklıyor.

4 çocuk babası Muhittin Tonguç (35) ile 2 çocuk babası İsa Tonguç (29) TIR şoförlüğü, 4 çocuk babası Saadetin Tonguç da kaynakçılık yapıyordu. 5 çocuğu olan 75 yaşındaki Ahmet Tonguç ise yaşamı boyunca çobanlık yaptı. Katliamda yaşamını yitiren Muhitin ve Saadetin Tonguç’un annesi Güllü Tonguç ile İsa Tonguç’un annesi Hayriye Tonguç öfkeli. Katledilen çocuklarının kan izlerinin olduğu evinin bahçesinde dolaşan Güllü Tonguç, “Bu benim çocuklarımın kanıdır. Yüreğim yandı. Bu katliam hangi vicdana sığar. Yaşamım boyunca bu katliamı unutmayacağım. Kanımın son damlasına kadar çocuklarımın hakkını yerde bırakmayacağım. Topraklarımı terk etmeyeceğim. Evlerimizi yıksalar da, bizi katletseler de terk etmeyeceğiz” dedi. 

‘KÜRTLERİ ÖLDÜREREK BİTİREMEYECEKLER’

Anne Hayriye Tonguç ise “Bizleri toplu katletseler de evlerimizi başlarımıza yıkasalar da hiçbir zaman haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. 4 kişiyi bir anda katlettiler. Yarın katlettikleri babaların çocukları elbette karşılarına çıkacak ve bu katliamın hesabını soracak. Çocuklarımızı katlederek bizi korkutmak istiyorlar. Yaptıkları katliamlardan korkmayacağız” dedi. 

Tonguç ailesi, 1989’da askerlerce boşaltılan Cudi Dağı eteğindeki Şemga (Yazı) köyünden göç ederek Silopi’ye yerleşmişti. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Vali ve polisin Sur’da çekilen ırkçı klipten haberi yokmuş!

SONRAKİ HABER

Adıyaman’da emekçiler mitingde buluşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...