27 Nisan 2016 18:24

Yenimahalle’de kutlamalar OSTİM’de başlayacak

Ankara Yenimahalle’de 1 Mayıs kutlamaları 29 Nisan'da OSTİM’de başlayacak. Aynı gün emek ve demokrasi güçleri Batıkent’te 1 Mayıs’a çağrısı yapacak

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Ankara’da Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve Ankara Tabip Odasının birlikte örgütlediği 1 Mayıs mitinginin hazırlıkları ilçelerde de hız kesmeden sürüyor. 1 Mayıs’a çağrı için yoğun bir çalışmanın sürdüğü Yenimahalle’de 1 Mayıs kutlamaları 29 Nisan akşamı OSTİM’de başlayacak. Aynı gün emek ve demokrasi güçleri Batıkent’te 1 Mayıs’a çağrı için basın açıklaması gerçekleştirecek. Emeğe yönelik saldırılar kadar barış ve gerçek bir laiklik Yenimahalle’deki çalışmaların ana gündemini oluşturuyor. 

Emek Partisi Yenimahalle İlçe Başkanı Murat Erdoğan, “Bu sene 1 Mayıs’a ülkenin içinde bulunduğu savaş koşullarında giriyoruz. Bir yanda devletin Kürt illerinde uyguladığı yıkım politikası, bir yanda Meclisten kiralık işçilik yasası geçirilmek isteniyor. İşçilerin kıdem tazminatı ve kamu çalışanlarının iş güvencesi hedefte. Diğer yandan barış isteyen akademisyen ve gazetecilerin tutuklanması ve bunu izleyen taciz tecavüz vakaları.. Bütün bu sorunları 1 Mayıs’ta alan tartışmalarına sıkışmadan bulunduğumuz her alanda gündem etmek amacındayız” dedi. 29 Nisan Cuma günü 18.30’da Batıkent metroda emek ve demokrasiden yana güçlerin ortak etkinlik ve çağrı yapacağını ifade eden Erdoğan, aynı gün saat 17.00-19.00 saatleri arasında OSTİM’de Ostim İşçi Komitesi ve Emek Partisi Yenimahalle İlçe Örgütünün kutlama yapacağını duyurdu.

‘LAİKLİĞİN OLMADIĞI YERDE IŞİD VARDIR’

Batıkent HDK Meclis Üyesi Cevat Gülcemal de “Bir araya gelerek ortak hareket etmeyi önemsiyoruz ve zorluyoruz. Çünkü içinde bulunduğumuz ülke koşulları, iktidar gibi düşünmeyen herkesi yok sayıyor. HDK’nin ve yerelde ortaklaştığımız emek ve demokrasi güçlerinin çalışmalarını her yere ulaştırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin yumak haline gelmiş sorunlarını, işçi cinayetleri, taşeronluk, çocuk istismarı, kadın cinayetleri ve çok daha önemlisi savaş sorununu bir araya gelerek 1 Mayıs alanlarına taşıyacağız”dedi.

Halkevleri Yönetim Kurulu Üyesi Tuğçe Çapar ve Pelin Bayram da “Kötü zamanları yaşıyoruz. Son günlerde laiklik tartışması gündemde. Bunun tartışmaya açılması bile tepki uyandırdı. Genel olarak 1 Mayıs çağrımızı ‘Yaşamak için Ayağa Kalk’ ifadesinden yola çıkıyoruz. İnsanların dışarı çıkmaya korktuğu bu günlerde ablukayı dağıtmak için birlikte hareket ederek alanlarda olacağız” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKD) Yenimahalle Şube Başkanı Onur Şahin, “Bu sene 1 Mayıs’a laiklik gündemiyle çıkacağız. Çünkü laikliğin olmadığı yerde IŞİD vardır, el Nusra vardır, taciz-tecavüz vardır, insan haklarının gasbedilmesi vardır”dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Tuzlalı işçiler Bakırköy’de olacak

SONRAKİ HABER

Vali ve polisin Sur’da çekilen ırkçı klipten haberi yokmuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...