28 Nisan 2016 00:53

Adliye emekçileri iş güvencesi talebiyle katılacak

İzmir Karşıyaka Adliyesinde Büro Emekçileri Sendikasına (BES) üye adliye emekçileri, 1 Mayıs’ta alanlarda olacak.

Paylaş

Aliye CEYLAN
İzmir

İzmir Karşıyaka Adliyesinde Büro Emekçileri Sendikasına (BES) üye adliye emekçileri, 657 sayılı kanunda yapılacak değişiklikle iş güvencelerinin ellerinden alınmak istenmesine karşı  1 Mayıs’ta alanlarda olacak. 

BES İşyeri temsilcisi Fatma Arslan, 1 Mayıs taleplerini ortaklaştırmak için dayanışma pikniği düzenlediklerini anlattı. 657 sayılı Yasa’da değişiklik yapılarak iş güvencesinin kaldırılmak istenmesine ilişkin bilgilendirmeler yaptıklarını söyleyen Arslan, “Adliye emekçileri olarak iş haklarımızın düzeltilmesi, mübaşirlerin genel hizmetler kadrosuna geçirilmesi, zabıt katiplerinin kadro derecesinin düzeltilmesi ve iş yerinde kreş talebiyle 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” dedi.  

Ülke gündeminin gergin olduğuna belirten BES Üyesi Volkan Acar, 1 Mayıs’ta barış ve demokrasi talebiyle alanlarda olacaklarını söyledi. Çalışma koşullarının ağırlığına dikkat çeken Acar, “Uzun mesai süreleri harcamak zorunda kalıyoruz. Adliyemizin fiziki şartlarının yetersizliğinden dolayı zaman zaman bizim için daha zor ve stresli çalışma ortamı oluyor. Bu yetersizliklerin tamamlandığı söyleniyor ama değişen bir durum yok. Biz sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz” dedi. İşyerinin en yakıcı talebinin kreş olduğunu söyleyen Acar, “Birçok arkadaşımızın küçük yaşta çocukları var. İnsanlar çocuklarını kreşe veremediği için kendimize ait bir kreşimiz de olmadığı için başka yerlerde çözüm arayışlarına giriyor. Kreş talebimizi de 1 Mayıs alanlarına taşıyacağız” dedi.

BES İşyeri Temsilcisi Pınar Soyak, Karşıyaka adliyesi çalışanları olarak en temel taleplerinin ücretlerinin yükseltilmesi ve fazla mesai ücretlerinin verilmesi olduğunu söyledi. Soyak, “Bizimle aynı düzeydeki memurların yeşil pasaport hakkı var maalesef bizim öyle bir hakkımız yok. Bunun için de 1 Mayıs’ta alanda olacağız” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Gebze’de Aksiyon'dan 10 kadın işçi işten atıldı

SONRAKİ HABER

Tuzlalı işçiler Bakırköy’de olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...