27 Nisan 2016 16:51

Çağdaş Demokrat Muhasebeciler: Bakanlığın yan odası değiliz

Ankara SMMMO'nun seçimlerine girecek olan Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu adaylarını açıkladı.

Paylaş

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının seçimlerine girecek adaylarını açıklayan Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu, mevcut yönetimdeki çoğunluğu eleştirerek “Meslek örgütümüzü bakanlıkların yan odası haline çevirmekte bir beis görmüyorlar” açıklamasında bulundu. 

Mülkiyeliler Birliğinde yapılan kahvaltılı basın toplantısında seçimlere ilişkin açıklama yapan yönetim kurulu adaylarından Ali Şahin, “Hükümet ve gelir idaresinin kendilerinin ihtiyaç duyduğu yerli yersiz bir dolu düzenlemeyi derhal yaparken meslek mensuplarının sorunlarını çözümü konusundaki düzenlemelere ayak diriyor” tespiti yaptı.

Halen oda organlarında çoğunluğu elinde bulunduran yöneticilerin mesleki talepleri elde etmenin çabası içinde olmak bir yana çoğu zaman yeni yüklerin ve sorunların dolaysız araçları olduklarını dile getiren Şahin, “Meslek örgütümüzü bakanlıkların yan odası haline çevirmekte bir beis görmüyorlar” dedi. Bu şartları bertaraf etmek için bir yılı aşkın bir süredir çalışarak en geniş mesleki birlikteliği kurduklarını ifade eden Şahin, çağdaş, demokrat, ilerici, yurtsever bileşenlerin çoğunluğuyla Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubunu kurduklarını açıkladı. 

ADAYLAR ÖN SEÇİMLE BELİRLENDİ

12 Nisan’da ve yaklaşık 1400 kişinin katılımıyla bir ön seçim gerçekleştirdiklerini kaydeden Şahin, adaylarını bu yöntemle belirlediklerini dile getirdi. Ekonominin kaydını tutan meslektaşlarının ağır iş yükü, büyük sorumluluklar ve orantısız ceza tehditleri altında ekmek ve yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Şahin, “Sorunlarımız çok fakat çözüm için mücadele azmimiz daha çok. Savaşa karşı barış, cinsel, dinsel, ulusal her türlü ayrımcılığa karşı eşitlik ve kardeşlik diyeceğiz. Laiklikten asla ödün vermeyeceğiz. Ülkemize ve geleceğimize sahip çıkacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayyumlu madende ücret eylemi

SONRAKİ HABER

DERİTEKS üyesi içşçiler: 1 Mayıs sonrası greve hazır olun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...