27 Nisan 2016 13:37

Lavrov: Kürtlerin Cenevre'de olmasında ısrarcıyız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kürtlerin Cenevre'de Suriyeli taraflar arasında yapılan müzakerelere katılmasında ısrarcı olduklarını söyledi.

Paylaş

Moskova 5. Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye, Irak, Libya, Yemen veya herhangi bir ülkede güvenilir bir çözüme ancak tüm etnik, siyasi ve mezhepsel grupların müzakerelerde istisnasız temsil edilmesiyle ulaşılabileceğini belirtti. Lavrov, bu mantıktan yola çıkarak, Suriyeli Kürtlerin müzakerelere katılmasına ilişkin ısrarı sürdürdüklerini ifade etti.

Lavrov, yeni bölgesel güç dengesinde avantaj sağlamak için teröristleri araç olarak kullanan devletleri eleştirdi. Batılı liderlere tutumlarını değiştirme çağrısı yapan Lavrov, siyasi çıkarlar için teröristlerin kullanılmasına son verilmesini istedi. Lavrov, halkların kendi geleceklerini belirleme hakkına saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

'NATO RUSYA KARŞITLIĞINDAN VAZGEÇMELİ'

Lavrov'un gündeminde Rusya-NATO ilişkileri de vardı. İttifak'ın Rusya'yı dizginlemeye çalıştığı bir dönemde, NATO'nun güven ve güvenlik önlemlerini yenileme teklifinin ilginç göründüğünü ifade eden Rusya Dışişleri Bakanı, yapıcı işbirliği için Batı'nın Rusya karşıtı politikalardan vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.

İki yıllık aradan sonra ilk kez 20 Nisan'da toplanan Rusya-NATO Konseyi'nin İttifak'ın ısrarlı talebi bir araya geldiğini kaydeden Lavrov, toplantıda ele alınan konulardan birinin terörle mücadele olduğunu bildirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Reza Zarrab'ın yargılandığı dava 16 Haziran'a ertelendi

SONRAKİ HABER

Bursa'da Ulucami yakınlarında patlama: 1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...