26 Nisan 2012 10:43

Engelsiz Yaşam Merkezinde tecavüz skandalı!

Batman’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Batman Engelsiz Yaşam Merkezinde, zihinsel engelli genç kadının tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Bir genç kadın ise taciz edildi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.Batman’ın Tilmerç köyü yakınlarında bulunan Batman Engelsiz Yaşam Bakım Reh

Engelsiz Yaşam Merkezinde tecavüz skandalı!
Paylaş
Erdoğan Altan

Batman’ın Tilmerç köyü yakınlarında bulunan Batman Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezinde, tecavüz ve taciz skandalı yaşandığı ortaya çıktı. Yaklaşık 20 gün önce meydana gelen olayda, merkezde eğitim gören zihinsel engelli bir genç kadın tecavüze uğradı, yine zihinsel engelli bir genç kadın ise tacizle karşı karşıya kaldı.
Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim alan 19 yaşındaki yüzde 30 zihinsel engelli Y.B., iddiaya göre kurumda görevli iki çocuk babası S.Y’nin tecavüzüne uğradı. Olay, zihinsel engelli genç kadının durumu Engelsiz Yaşam Merkezi yöneticilerine anlatmasıyla ortaya çıktı.

Bunun üzerine Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Yapılan soruşturmada, 18 yaşındaki G.E’nin de başka bir görevli tarafından tacize uğradığı ortaya çıktı.

Olay üzerini kurumda görevli S.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklanan görevli iddiaları kabul etmedi. Olayın yargıya intikal etmesinin ardından 7 kişiden oluşan Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından olay araştırılmaya başlandı. Yaşanan olayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bildirildiği ve olayın araştırılması için bağımsız psikolog ve sosyologlarla birlikte müfettiş istendiği öğrenildi.

Yaklaşık 20 gün önce yaşanan olayda gözaltına alınan S.Y’nin çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiği belirtildi. (Batman/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Tecavüzcüler beraat ettirilemez'

SONRAKİ HABER

HSYK’dan Balyoz hakimlerine inceleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...