27 Nisan 2016 12:43

Müziğin 'bilge kadını' Patti Smith İstanbul’a geliyor

Hayatının her döneminde özgür ruhunu sanatının her alanına yansıtan Patti Smith, 23 Haziran'da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin konuğu olacak.

Paylaş

Hayatının her döneminde özgür ruhunu sanatının her alanına yansıtan Patti Smith, 23 Haziran akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin konuğu olacak. 

İlk albümü “Horses” ile punk-rock sahnesine öncülük eden ‘bilge kadın’ Patti Smith, müzisyen, besteci, şair ve yazar kimliği ile yaşayan efsaneler arasında. 

“Sözün gücüyle üç akorlu rock’ın birleşimi” olarak tanımladığı ilk albümü “Horses”dan günümüze kadar uzanan müzikal yolculuğu ile Patti Smith, Michael Stipe’tan Morrissey’e, Madonna’dan Courtney Love’a, Nirvana’dan Garbage’a birçok ünlü ismin ilham kaynağı oldu. 70’lerin ortasında punk’ın doğduğu topraklarda türün öncüsü olarak müzik yapan Smith, albümleri, şiirleri ve kitaplarıyla sanat tarihine yön veren efsaneler arasında. 

SMİTH’E LENNY KAYE, JAY DEE DAUGHERTY VE TONY SHANAHAN EŞLİK EDECEK.

Kendisini en iyi yazarak ifade ettiğini söyleyen Patti Smith, 2010’da yayınlanan ve 70’lı yılların New York’unda geçen büyülü hayatını kaleme aldığı kitabı Just Kids (Çoluk Çocuk) ile National Book Award'u kazandı. Smith, son olarak geçtiğimiz yıl yayınladığı ve hatıralar seyahatnamesi niteliğindeki kitabı M Train (M Treni) ile bir kez okurlarıyla buluştu. 

Rock tarihinde bir kilometre taşı olarak kabul edilen Horses albümünün 40. yıl turnesi için “gurur dolu, gerçek bir kutlama olacak” sözleriyle hislerini paylaşan Patti Smith’in İstanbul konserine orijinal grubundan Lenny Kaye ve Jay Dee Daugherty’nin yanı sıra bas ve klavyede, 20 yıldır birlikte çaldığı Tony Shanahan da eşlik edecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Reza Zarrab'ın villasının kaçak kısımları yıkılıyor

SONRAKİ HABER

EMO: Kayıp ve kaçak iadeleri yeniden tahsil edilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...