27 Nisan 2016 12:24

Direnişteki Dostcam işçilerinden 1 Mayıs çağrısı

Sendika hakları için 27 gündür direnişte olan Dostcam işçileri, düzenledikleri basın açıklaması ile tüm emekçileri 1 Mayıs'ta dayanışmaya çağırdı.

Paylaş

Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve DİSK'e bağlı Cam Keramik İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkartılan Dostcam işçileri, 1 Mayıs öncesi taleplerini dile getirmek için Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması düzenledi. DİSK'e bağlı diğer sendikaların şube başkanları ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memis Sarı'da katıldığı açıklamada, sık sık  "Atılan işçiler geri alınsın" , "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı. İşçiler adına açıklama yapan Dostcam işçisi Erkan Yetiş, sendika hakları için 27 gündür fabrika önünde direndiklerini belirterek,  çalışma hakkı iş güvencesi ve iş hakları için mücadele ettiklerini vurguladı.

Sendikanın sadece anayasal hak değil, devletin imza attığı uluslararası sözleşmelerin de bir hükmü olduğunun altını çizen Yetiş, "Buradan işveren sesleniyoruz. Atılan işçilere işbaşı yaptırarak üretime devam edin. Bu hukuksuzluğa son verin, yoksa bugün burada yarın İzmir'in her yerinde sizi teşhir etmeye devam edeceğiz. Biz bitti demeden bu kavga bitmeyecek" dedi. Tüm emekçileri 1 Mayıs günü dayanışma ve mücadeleye çağıran Yetiş, "İşçi kardeşlerimiz korkmayın aç kalmazsınız asıl haklarınıza sahip çıkmadığınızda tüketileceğiz. Umudumuzun direnişimizin bitirileceğini düşünenlere inat işimize ekmeğimize ve hak mücadelemize olan inançla dirençli mücadelemizi sürdüreceğimizi bu alanda haykırıyoruz" dedi. DİSK Ege Bölgesi Temsilcisi Memiş Sarı ise sendikalı olmak istedikleri için işten çıkarılan Dostcam işçilerinin yanında olduklarını belirterek, hak gasplarına karşı 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını söyledi.

Öte yandan işçiler Cuma günü fabrika önünde 1 Mayıs ile ilgili açıklama yapacaklarını da duyurdu. Açıklamadan sonra işçiler İzmir halkını 1 Mayıs'a çağıran bildiriler dağıttı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da 1 Mayıs öncesi grev dalgası

SONRAKİ HABER

Dersim’de AKP’nin dokunulmazlık oyununa tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa