26 Nisan 2016 20:26

Uşak'ta laiklik eylemi sonrası faşist saldırı girişimi

Uşak'ta 'laikliği kazanacağız' diyerek eylem yapan Birleşik Haziran Hareketi üyelerine ülkücüler saldırı girişiminde bulundu.

Paylaş

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Yeni anayasada laiklik olmamalı' sözlerine tepki olarak Uşak'ta eylem yapan Birleşik Haziran Hareketi üyelerine ülkücüler saldırı girişiminde bulundu.

Uşak Belediyesi önünde toplanan Birleşik Haziran Hareketi üyeleri sloganlar atarak, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na geldi. "Laikliği kazanmak için birleşelim" çağrısı yapan grup adına basın açıklaması yapan Funda Akcura, "Gün, İslami faşizmin saldırılarına karşı birleşme günüdür. Artık savunulacak, korunacak bir laiklik yok. Kazanılacak bir laiklik var. Laikliği de ancak gerici saldırılara karşı her mevzide birlikte mücadele ederek, AKP rejimini yıkarak kazanabiliriz. Gericiliği yenmek, laikliği kazanmak için birleşelim" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup ÖDP parti binasına toplu halde ilerlerken, İsmetpaşa Caddesi'ndeki Tiritoğlu Parkı'ndan çıkan ülkücü grubun sözlü tacizi başladı.

DHA'nın haberine göre polis araya girerek gerginliği yatıştırdı.

Saldırı sonrası Birleşik Haziran Hareketi adına basın açıklaması yapan ÖDP Uşak İl Başkanı Mahmut Uludağ, Tiritoğlu Parkı'nda bulunan çay evinin saldırganların üssü haline geldiğini söyledi. Uludağ, "Bir dönem HDP'lilere de saldırıldığı gibi Tiritoğlu Parkı'nda faşist, gerici, yobaz, tarikatçılar gençlerimizin yaptığı eylemin sonrasında önlerini keserek saldırmaya çalıştı. Onlar bir dönem HDP'lilere saldırdıkları gibi olacağını zannettiler ama biz Uşaklıyız. Biz Uşak'ın 12 Eylül öncesini de sonrasını da çok iyi biliriz. Bir devrimcinin kılına zarar geldiğinde 5 faşist bedel olacaktır. Bunu bilerek davransınlar. Bu ülkede laiklik, demokrasi ve eşitlik istiyoruz. Başka da bir amacımız yok" dedi. (Uşak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Reza Zarrab bugün mahkemeye çıkacak

SONRAKİ HABER

Futbolda şiddet: Kim suçlu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...