26 Nisan 2016 18:46

Hillsborough faciasında polisin sorumluluğu tescillendi

Hillsborough faciasında 96 futbol taraftarının ezilerek ölmesine ilişkin soruşturma, polisin sorumluluğunun tescili ile sonuçlandı.

Paylaş

İngiltere'de Hillsborough Stadyumu'nda 1989 yılında 96 futbol taraftarının ezilerek ölmesiyle sonuçlanan felaketle ilgili soruşturma, polisin sorumluluğunun tescili ve Liverpool taraftarlarının aklanmasıyla sonuçlandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre mahkemede jüri üyeleri felakete polisin hatasının yol açtığı ya da katkıda bulunduğu sonucuna vardı.

Polisin 27 yıl önce yaşanan olay sırasında, bu tür olaylarda uygulanan acil önlemleri almakta geciktiği, bu yüzden ambulansların gelişinin de geciktiği kaydedildi.

Soruşturma Liverpool taraftarlarının, çok sayıda insanın ezilmesiyle sonuçlanan bu panikte sorumluluğu olup olmadığı sorusuna ise "Hayır" yanıtını verdi.

Olayda taraflarların "cinayete kurban gittiği" kararı açıklandığında ölenlerin yakınlarının sevinç içinde kucaklaştıkları ve kararı kutladıkları görüldü. Aileler adına yapılan açıklamada, jürinin vardığı sonuçların taraftar ailelerinin uzun adalet mücadelesini tamamen haklı çıkardığı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

15 Nisan 1989'da Sheffield'daki Hillsborough Stadyumu'nda Liverpool ile Nottingham Forest takımları arasında oynanan Federasyon Kupası yarı final maçında yaşanan panik sırasında, 96 Liverpool taraftarı ezilerek ölmüş, 766 kişi de yaralanmıştı.

Olay sonrası özellikle sağcı medya, taraftarları felaketten sorumlu göstermişti. Dönemin Muhafazakar Parti hükümeti, Hillsborough faciası sonrası stadyumların yeniden düzenlenmesi çalışmalarına hız vermişti.

YAŞAMINI YİTİRENLER

(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamboçya'da turistleri taşıyan fil kalp krizinden öldü

SONRAKİ HABER

'Hepimiz Ayşe Öğretmeniz’ diyen barış savunucularına dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...