26 Nisan 2016 14:22

Kurtulmuş: Kahraman, önemli bir tartışmayı gündeme getirdi

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, TBMM başkanının 'laiklik' sözleri için 'Önemli bir tartışmanın gündeme gelmesine vesile olmuştur' dedi.

Paylaş

Habertürk'ün canlı yayınında konuşan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalı" sözleri için "Önemli bir tartışmanın gündeme gelmesine vesile olmuştur. Ümit ederim ki faydalı olur. Ama Ak Parti olarak hazırladığımız metinde böyle bir konu yer almıyor" dedi.

abcgazetesi.com'un yansıttığı habere göre Kurtulmuş, Balçiçek İlter'in "İsmail Kahraman bu çıkışı konuyu kamuoyunda tartıştırıp gelen tepkileri ölçmek için mi yaptı?" diye sorması üzerine "İsmail Kahraman Bey son derece tecrübeli ve ne söylediğini bilen biridir. Böyle bir amaçla söylediğini sanmıyorum. Ama AK Parti ve Sayın Meclis Başkanı bu konuyu tartışmasa da, anayasa değişikliğinin tartışıldığı bir ortamda böyle bir konunun tartışılmasından daha doğal bri durum da olamaz" dedi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Mecliste yaptığı konuşmada "(Laiklik)Bizim tekliflerimizde 2007-2011- 2012'de vardı. Şimdi de var olacak" dedi. AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise, "Anayasa taslağı hazırlanırken hiç böyle bir gündemimiz yok" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TBMM Başkanı Kahraman istifaya çağrıldı

SONRAKİ HABER

Karaman'daki öğretmene ikinci cinsel istismar davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...