26 Nisan 2016 13:42

Bursa'da 1 Mayıs çağrısı

Bursa 1 Mayıs Düzenleme Komitesi Bursa Akademik Odalar Birliği yerleşkesinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş

Bursa 1 Mayıs Düzenleme Komitesi  Bursa Akademik Odalar Birliği yerleşkesinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan 1 Mayıs Düzenleme Komitesi  Başkanı Süleyman Ayyılmaz  1 Mayıs’ın tarihini anlattı ve "1 Mayıs başka bir yaşam, başka bir Türkiye, başka bir dünya mümkün diyenlerin yolunu aydınlatmaya devam ediyor” diye konuştu.

Ayyılmaz “Bugün, ellerimizde eşitlik, özgürlük ve adalet isteyen bayraklarımız var. Bugün sesimize ses katma, yüreklerimizi birleştirme zamanıdır. Neoliberal politikalara ve onların yaratıcılarına karşı daha güçlü durma zamanıdır. Gericiliğe, ırkçılığa ve sömürüye karşı daha dik durma zamanıdır.” dedi.  

Açıklamanın ardından sorulan soruları cevaplayan Ayyılmaz, Bursa’da kent merkezinde yapılacak açıklamanın programıyla birlikte Bursa Valiliğine 4 Nisan günü müracaat ettiklerini ancak herhangi bir dönüş olmadığını ifade etti. Ayyılmaz, "Bizler, Anayasadan  gelen hakkımızı kullanarak Bursa’da  1 Mayıs’ı ruhuna uygun şekilde barış içerisinde, bir bayram havasında kutlamakta kararlıyız. Bu nedenle Bursa’da emekten ve demokrasiden yana olan herkesi 1 Mayıs’ta birlikte yürümeye davet ediyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Amedspor’a saldırı Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

TBMM Başkanı: Şahsi düşüncemi ifade ettim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...