26 Nisan 2016 12:41

Atıcı'dan Çernobil açıklaması: İlla başımıza mı gelmeli?

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, Çernobil nükleer faciasının yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada nükleer projelerinin tehlikesine dikkat çekti.

Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Çernobil nükleer faciasının yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Çernobil ve son olarak Fukuşima nükleer felaketleri ile dünyanın nükleer enerjinin güvenli olmadığını öğrendiğini belirten Atıcı, bu tecrübeler üzerine enerjiyi en çok tüketen ülkelerin başta güneş enerjisi olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiklerini hatırlattı. Atıcı, “Türkiye’de her tarafından yolsuzluk, rüşvet ve yalan akan iktidar, çağdaş dünyanın aldığı dersi görmezden gelerek, dünyanın tek ettiği nükleer enerjiyi hem de fahiş fiyatlarla ülkemize getirmeyi maharetmiş gibi göstermektedir. Bu gidişle halkın parası ile ülkemiz tehlikeli teknoloji çöplüğü olacaktır” dedi.

Nükleer santrallerin tehlikeli bir macera olduğunu vurgulayan Atıcı açıklamasında, “İktidarın, paralel ortaklıkta olduğu gibi, nükleer enerjide de ‘bilerek ve isteyerek aldatılmaya razı olduğu’ aşikârdır. Hatta ‘Kaç paraya aldandığı?’ insanlar tarafından merak edilmekte ve tartışılmaktadır. Devletin bekası konusunda bile ‘aldatıldık’ diyerek sorumluluktan kaçan iktidar, nükleer felaketten ders almak için başına gelmesini mi beklemektedir?” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dümbüllü’nün Kavuğu Rasim Öztekin’e devrediliyor

SONRAKİ HABER

Suruç’ta katledilenleri anmak için dağıtılan bildiriye dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa