26 Nisan 2016 12:16

Döner tezgahlı ‘döner sermaye’ protestosu

Türk Sağlık-Sen, performansa dayalı döner sermaye sistemine tepki göstermek için Sağlık Bakanlığı önünde boş döner tezgahlı protesto gerçekleştirdi.

Paylaş

Türk Sağlık-Sen, performansa dayalı döner sermaye sistemine tepki göstermek için Sağlık Bakanlığı önünde boş döner tezgahlı protesto gerçekleştirdi. Sendika üye ve yöneticileri taleplerinini karşılanması için topladıkları on binlerce dilekçeyi Sağlık Bakanlığı'na ilettiler.

Bakanlık önünde konuşan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Sıfırlanan döner sermayeler, yetersiz nöbet ücretleri, düşük kalan maaşlar olmak üzere sağlık çalışanlarının mağduriyeti bir liste halinde uzayıp gitmektedir” dedi.

Kahveci, performansa dayalı döner sermaye sisteminden hiçbir sağlık çalışanının memnun olmadığını söyledi. Sağlık çalışanlarının iş yükünün arttığını belirten Kahveci, sadece bir yılda artan muayene sayısının 19 milyon olduğunu ifade etti.

Topladıkları on binlerce imzanın emek ve alınterlerinin yok sayılmasına karşı bir duruş olduğunun altını çizen Kahveci, “Lafa gelince sağlık hizmeti ekip işidir diyenler iş icraata dönünce  500 bin sağlık çalışanı arasında ayrım yaparak samimiyetsiz davranmaktadır” diye konuştu.  

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı getireceği söylenen yasa tasarını da eleştiren Kahveci, “Yasa tasarısına göre örneğin 3 gün nöbet tutan bir sağlık çalışanının 2.5 yıl yıpranma payı elde etmesi için 60 yıl çalışması gerekecek. Böyle bir yıpranma payının kime ne faydası olacak”diye sordu. Yasa tasarısının acilen düzeltilmesi için Meclis’e çağrı yapan Kahveci, “tüm sağlık çalışanlarının temel talebi döner sermayelerin arttırılması ve tüm kazançların emekli ikramiyesi ve emekli maaşına esas kazanç kabul edilmesi hayata geçirilmelidir”dedi.

KAMU SEN 1 MAYIS’TA ALANA ÇIKMAYACAK

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1 Mayıs'ta alanlara çıkmayacaklarını ifade ederek, “Son zamanlarda hayatını kaybeden insanların acılarını paylaşmak ve yanlarında olduğumuzu göstermek için davullarla- zurnalarla alanlarda olmayacağız. 1 Mayıs günü saat 11'de Güvenpark'ta olacağız ve orada hayatını kaybeden insanların öldüğü yere karanfil bırakacağız. Bu bir millet olmanın gereğidir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fransa katliam görüntülerini yayımladı

SONRAKİ HABER

Böhmermann ekranlara dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...