26 Nisan 2016 11:46

Sur'da kamulaştırmaya karşı 750 dava açıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesi için alınan acele kamulaştırma kararının iptali için yurttaşların başvurularıyla 750 dava açıldı.

Paylaş

Diyarbakır’ın Sur ilçesi için alınan acele kamulaştırma kararının iptali için yurttaşların başvurularıyla 750 dava açıldı. Sur’da yaşayan tüm yurttaşların davalara müdahil olabileceğini söyleyen Suriçi Koruma ve Yaşatma Platformu Hukuk Komisyonu avukatlarından Devrim Barış Baran, acele kamulaştırma kararının kamu yararı taşımadığını söyledi.

Sur’daki tarihin insanlardan bağımsız yaşatılamayacağını belirten Baran,  Suriçi Koruma ve Yaşatma Platformu Hukuk Bürosuna Sur’da mülkiyetleri bulunan yurttaşlar tarafından ciddi bir katılım olduğunu belirterek, “750’ye yakın kişiyi dava sürecine dahil ettik. Bu mücadele uzun süreçli hukuki bir mücadele olacak. Keskinlikle mücadeleyi sürdüreceğiz. Sur’da yaşayan bütün insanlar kamulaştırma kararına karşı mücadele etmek için davalara müdahil olabilir” dedi.

Baran, kararın kesinlikle hukuka aykırı olduğu ve kamu yararı taşımadığını ifade ederek Danıştaydan sonuç alamadıkları taktirde Anayasa Mahkemesine oradan da olumlu bir sonuç çıkmazsa davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacaklarını bildirdi. 

İNSANLAR KONUTSUZ KALACAK 

Kamulaştırma kararının uygulanmaya alınması durumunda insanların evsiz ve yurtsuz kalacaklarına dikkat çeken Baran, kamulaştıracak kurum tarafından ödenecek bedelin de tatmin edici bir ücret olmayacağını söyledi. Şu ana kadar açılan davaların kamulaştırma kararının iptaline yönelik olduğunu belirten Baran, yaşanan saldırılardan dolayı zarar gören yurttaşların zararlarının tazmini için de ayrıca hukuki başvurular yapılması gerektiğine dikkat çekti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Malatya 1 Mayıs’ı Emeksiz Meydanı’nda kutlayacak

SONRAKİ HABER

İngiltere'de pratisyen doktorlar yine grevde!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa