26 Nisan 2016 11:42

Malatya 1 Mayıs’ı Emeksiz Meydanı’nda kutlayacak

Malatya'da 1 Mayıs kutlamasının adresi Emeksiz Meydanı olacak. Görüştüğümüz sendikacılar saldırılara ve baskılara karşı alanda olacaklarını söyledi.

Paylaş

Malatya'da 1 Mayıs kutlamasının adresi Emeksiz Meydanı olacak. Malatya’da hazırlıklar son aşamaya gelirken görüştüğümüz sendikacılar saldırılara ve baskılara karşı alanda olacaklarını söyledi.

1 Mayıs tertip Komitesi Başkanı Tarık Kaya bu yıl 1 Mayıs’ta yoksulluğa ve savaşa karşı taleplerin daha fazla öne çıkacağını belirterek, “Emek sömürüsü fabrikadan okullara kadar en vahşi şekilde kendini hissettiriyor. Taşeronlaştırma ve özel istihdam bürolarıyla birlikte bu sömürü katmerleştiriliyor. Bu sömürü koşullarına karşı alanlarda olacağız. Öte yandan demokrasi konusunda da ağır bir saldırı altındayız. AKP faşizmi artık en doruk noktasına ulaşmış, düşünce ve ifade özgürlüğü artık bu ülkede konuşulmayacak derecede dip yapmış durumda. Baskılar soruşturmalar sürgünler katliamlar gün ve gün artarak devam ediyor. Bunlar karşısında emekçiler olarak sesimizi yükselteceğiz” dedi.

ÇALIŞMA ŞARTLARI AĞIRLAŞIYOR    

Bu yılki 1 Mayısı 10 Ekim Ankara şehitlerine adadıklarını belirten Malatya SES şube Eş Başkanı Zuhal Güler, “Ankara’nın göbeğinde olan patlama Türkiye’nin dört bir yanına sıçradı. Malatya’da bu yıkımı ve acı kaybı yaşayan illerden bir tanesi. Sağlık emekçilerinin özellikle son dönemde çıkarılan yasalar ve yönetmeliklere çalışma koşulları giderek kötüleştiriliyor.   Mevcut olan sorunların çözümü bir tarafa, giderek çalışma koşullarının ağırlaştırılıyor. Artık sağlık emekçileri geleceğe dönük umutlarını yitirmiş durumda. Daha demokratik bir çalışma hayatı, insanca yaşayabileceğimiz güvenceli bir iş ve güvenceli bir gelecek şiarıyla alanlara çıkacağız” dedi.

BARIŞA SES VERECEĞİZ

1 Mayıs’ın barışa daha çok ses vermek için iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Tarım-Orkam Sen Malatya temsilcisi Ali Rıza Deprem ise alanlarda barışın dile getirileceğini belirterek, “Türkiye’de 1 Mayıs’a ses vermek çatışmaların durdurulabilmesi için bir çağrı olacaktır. Hep birlikte kol kola girerek emekten, demokrasiden, barıştan yana bir ülke için 1 Mayıs bütün Türkiye için çok önemli”  dedi. (Malatya/
EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muğla’da 1 Mayıs KESK ve TMMOB’nin öncülüğünde kutlanacak

SONRAKİ HABER

Sur'da kamulaştırmaya karşı 750 dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...