26 Nisan 2016 10:48

Taciz davasında ‘Gaziyim, dindarım’ savunmasına indirim

Yargılandığı cinsel taciz davasında kendini 'Güneydoğu gazisiyim, dindarım, varlıklıyım' diye savunan sanık Hüseyin Demir’e iyi hal indirimi uygulandı

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Mersin-Adana treninde kadınları taciz eden Hüseyin Demir hakkında kadınlardan ikisi şikayetçi olmuştu. Adana 5. Asliye Ceza Mahkemesinde dün gerçekleşen duruşmada Demir hakkında, “Sarkıntılık düzeyinde cinsel davranışlarla vücut dokunulmazlığının ihlali” suçundan 2 kadına taciz için 2 ayrı karar verildi. Mahkeme her bir taciz suçu için 2 yıl 6 ay olan cezaları “Sanığın duruşmadaki olumlu tutum ve davranışları” gerekçesi ile 1/6 oranında düşürdü. Sanık toplam 4 yıl 2 ay ceza aldı. Peki sanığın ‘iyi hal’ tutumu neydi?

‘TRENE O SAATTE FAHİŞELER BİNER’ DEMİŞTİ

Hüseyin Demir daha önceki duruşmada, “Ben Güneydoğu gazisiyim. Terörist değilim” diyerek kendini savunmuştu. Demir bununla da kalmamış, 22.00 treninde yolculuk yapan kadınlar için “Bu saatte genelde fahişeler trene biner” diyerek kadınları uygunsuz davranışlarından dolayı uyardığını iddia etmiş, “Hepimizin anası, bacısı var” demişti. Emniyet ifadesinde trenin aniden fren yapması üzerine elinin kadınlara değmiş olabileceğini söyleyen sanık mahkemede, “Trende ulu orta sevişiyorlardı” şeklinde bir iddiada da bulunmuştu. Ayrıca annesinin tanık olarak dinlenmesini isterken de; “Annem beş vakit namazında niyazındadır. Bizim böyle işlerle uzaktan yakından bir ilgimiz olmaz” demişti. 

 

ÖNCEKİ HABER

Başkent trafiğinde, 500 bin araç bomba gibi geziyor!

SONRAKİ HABER

Maltepe’ye dev bir park geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa