26 Nisan 2016 09:52

Afife Jale’nin en iyi oyunu: Yanlışlıklar Komedyası

Yapı Kredi Afife Jale Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Yılın En Başarılı Prodüksiyonu Ödülü Yanlışlıklar Komedyası’na verildi.

Paylaş

Bu sene 20.’si verilen Yapı Kredi Afife Jale Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Doç. Dr. Merih Tangün’ün Jüri Başkanlığını yaptığı Afife Jale ödülleri jürisi bu yıl Yılın En Başarılı Prodüksiyonu Ödülü’nü Bakırköy Belediye Tiyatroları yapımı olan Yanlışlıklar Komedyası’na verdi. 

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü’nü Antabus ile Nihal Yalçın, Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü’nü ise Bunu Ben de Yaparım! ile İbrahim Selim aldı. Yine Antabus ile Yılın En Başarılı Yönetmeni Ödülü de İlham Yazar’ın oldu.

Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü, Tiyatro Eleştirmeni, Akademisyen, ve Yazar Prof. Dr. Dikmen Gürün’e, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü Yazar Seray Şahiner’e, Yapı Kredi Özel Ödülü Yazar, Çevirmen, İngiliz Edebiyatı Profesörü ve Sinemacı Prof. Dr. Cevat Çapan’a ve bu yıl ilki verilen Haldun Dormen Özel Ödülü de Yoldan Çıkan Oyun’a verildi.

20. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde kazanan isimlerin tam listesi şöyle:

Yılın En Başarılı Prodüksiyonu: Bakırköy Belediye Tiyatroları, Yanlışlıklar Komedyası

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Nihal Yalçın, Antabus

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: İbrahim Selim, Bunu Ben de Yaparım!

Yılın En Başarılı Yönetmeni: İlham Yazar, Antabus

Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu: Tuğçe Altuğ, Kabileler

Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu: Ushan Çakır, Göl Kıyısı

Yılın En Başarılı Işık Tasarımı: Cem Yılmazer, Kış Dönümü

Yılın En Başarılı Sahne Müziği: Çiğdem Erken, 12. Gece

Yılın En Başarılı Giysi Tasarımı: Gamze Kuş, 12. Gece

Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı: Kerem Çetinel, Yanlışlıklar Komedyası

Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı: Alan Ciwan, Dı Tuwaletê De 

AFİFE JALE’YE SAYGI SERGİSİ 

Törende sergilenen “Afife Jale’ye Saygı Sergisi”  ise büyük yankı uyandırdı. Sergi, ilk Türk kadın tiyatrocu Afife Jale’nin bu uğurda vermiş olduğu mücadeleyi bir kez daha hafızalara kazımak, Afife Jale’yi bir kez daha onurlandırmak adına hayata geçti. 

Proje, bugüne kadar Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü ve Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödüllerini kazanan, 20 başarılı kadın sanatçının “Afife Jale” olarak kamera karşısına geçmesiyle hayat buldu. Çekimler 1 hafta boyunca her sanatçı için 3 saatten fazla sürdü.
Genç yeteneklerden, duayenlere, ustalardan, yaşayan efsanelere çok değerli isimlerden oluşan bu tiyatro sevdalısı 20 kadın, tiyatromuzun ilk fedaisi Afife Jale’nin sıra dışı mücadelesini, cesaretini ve hikayesini anımsatarak tarihe bir not daha düşüyor.
Sergi için gerçekleştirilen çekimlerde Yıldız Kenter, Tilbe Saran, Sumru Yavrucuk, Işıl Yücesoy, Ayda Aksel, Şebnem Köstem, Rozet Hubeş, Dolunay Soysert, Zuhal Olcay, Hikmet Körmükçü, Ayça Bingöl, Mine Tugay, Gencay Gürün, Defne Halman, Ahu Türkpençe, Esra Bezen Bilgin, Zerrin Tekindor, Aslı Yılmaz, Zeliha Berksoy ve Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödüllleri Jüri Başkanı Doç. Dr. Merih Tangün özel saç tasarımı ve makyaj ile Afife Jale’nin fotoğrafına benzetildi. Türk tiyatrosunun bu çok değerli 20 kadın sanatçısı, kendilerine Afife Jale’den miras kalan kadın olmanın gücünü göstermek adına, bu önemli projede içlerindeki Afife Jale’yi objektife yansıttı.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri töreninde sergilenen fotoğraf sergisi, afife.org websitesinden ziyaret edilebiliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Buldan: Mutabakat metninin son hali Erdoğan'a gitti

SONRAKİ HABER

İzmir'de kitlesel 1 Mayıs çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...