26 Nisan 2016 08:04

Türk-İş ve Hak-İş’e bağlı sendikalar da Bakırköy’de olacak

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin İstanbul’da 1 Mayısı Bakırköy’de kutlama kararı Türk-İş ve Hak-İş’e bağlı sendikalar tarafından da olumlu karşılandı

Paylaş

Türk-İş ve Hak-İş’e bağlı genel başkan ve şube başkanları, işçi sınıfına yönelik artan saldırılara karşı güçlü ve ortak 1 Mayıs için çalışmaları hızlandıracaklarını bildirdi.  
Türk-İş’e bağlı sendikalardan DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi, İstanbul’da Bakırköy’de yapılacak ortak kutlamaya kitlesel katılacaklarını söyledi. Taksim’in işçi sınıfı için önemli bir yer olduğunu ancak son yıllarda Taksim’de kitlesiz kutlamaların yapıldığını belirten Servi, “İşçi sınıfının birlik mücadele dayanışma günüyse kitleyi katmak gerekir. Önemli olan tezgah başında olan işçilerin 1 Mayıs’ı sahiplenmesi ve katılması” dedi. Bir yandan da 1 Mayıs’ı örgütlemeye çalışan sendikacılara saldırıların yaşandığına dikkat çeken Servi, DERİTEKS Örgütlenme Uzmanı Veysel Aslan’ın dün gece 03.00’da evinden gözaltına alındığını aktararak “Bu saldırılar yığınsal katılmayı engellemeye yöneliktir. Bu tutumu kınıyoruz” dedi.

İstanbul'da emekçiler 1 Mayıs'ı Bakırköy'de kutlayacak


BİRLEŞİK MÜCADELEYE İHTİYAÇ VAR
TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk de kararı olumlu bulduklarını dile getirdi. Bakırköy kutlamasıyla ilgili DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile görüşerek kitlesel katılacaklarını bildirdiklerini aktaran Öztürk, saldırıların arttığı bir dönemde İstanbul’da kitlesel bir kutlamanın önemli olduğunu vurguladı. Türk-İş’e bağlı sendikaların katılımının artması için görüşmeler yaptıkları bilgisini veren Öztürk, kölelik işçilik ve kıdem tazminatının tasfiyesi gibi saldırılara karşı tüm emekçileri ve emek örgütlerini Bakırköy’deki kutlamaya kitlesel katılmaya çağırdı.
Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir de AKP Hükümetinin işçilerin tüm haklarını yok etmek istediği, saldırıların tek merkezli sürdüğü bir dönemde emek örgütlerinin ayrışma gibi bir lüksü olmadığını söyledi. “Birleşik mücadelenin ihtiyaç olduğu bir dönemde biz de kitleselliğin içerisinde oluruz” diyen Özdemir, İstanbul’daki ortak kutlamaya katılacaklarını bildirdi.

YEREL ÇALIŞMALAR GÜÇLENDİRİR
Hak-İş’e bağlı Liman-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Sinan Ceviz de şimdiye kadar 1 Mayıs’a ilişkin anlamsız bir alan tartışmasının sürdüğünü belirterek “Konfederasyonlar ayrışsa da bizler yerellerde farklı konfederasyonlara bağlı şubeler olarak bir araya gelmiştik. Bu da bir araya gelme imkanlarının olduğunu gösteriyordu” dedi. Bu tartışmaları bir an önce geride bırakıp Bakırköy’de kitlesel bir kutlama için işçi bölgelerinde tüm konfederasyonlara bağlı sendikaların dayanışma içinde bir çalışma yürütmesi gerektiğini ifade eden Ceviz, “Örgütlü örgütsüz işlerlerinde çağrı yapmalıyız. Bizim yerellerde yaptığımız çalışmalar, toplantılar, eylemler ve basın açıklamaları bu hafta da sürecek. Sendikalı olmayan işyerlerinden işçiler ve mülteci işçiler de bu etkinliklere katılıyor. Bu çalışmaları Bakırköy’e de taşıyacağız” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TBMM önündeki laiklik eylemine polis saldırdı

SONRAKİ HABER

2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nde Barbaros Kayan 3. oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...