26 Nisan 2016 08:06

İstanbul'da emekçiler 1 Mayıs'ı Bakırköy'de kutlayacak

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB İstanbul’da emek, barış ve demokrasi talebiyle Bakırköy’de 1 Mayıs kutlaması yapacağını duyurdu.

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, İstanbul’da emek, barış ve demokrasi talebiyle Bakırköy’de 1 Mayıs kutlaması yapacağını duyurdu. Yapılan ortak açıklamada tüm emekçilere 1 Mayıs’a katılma çağrısı yapıldı. 

DİSK Genel Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısına DİSK Genel Başkanı Kanı Beko, KESK Eşgenel Başkanı Lami Özgen, TTB 2. Başkanı Raşit Tükel, TMMOB İKK Sözcüsü Süleyman Solmaz’ın yanı sıra sendika ve kitle örgütü yöneticileri katıldı. 

TAKSİM YASAKLANDI

Konuşmasına “Taksim’de düzenlemek istediğimiz 1 Mayıs talebimiz İstanbul Valiliği’ne tepeden inen emirle reddedildi” diyerek başlayan DİSK Başkanı Kani Beko, şunları söyledi: “Valilik yasakçı tavrını 2911 sayılı kanuna dayandırıyor. Karşımızda yasaları ve mahkeme kararlarını değil ‘Anayasa Mahkemesinin kararlarına saygı duymuyorum’ diyen bir iradenin emirlerini uygulamak zorunda olduğunu düşünen bir mekanizma var. Türkiye’nin son 9 aydır içinden geçtiği dönem halkın yaşam hakkının defalarca ihlal edildiği dönem olmuştur. 10 Ekim Ankara katliamı hâlâ hafızalardadır. Bu mitingde bizlerin güvenliğini sağlamakla yükümlü olanların en hafif ifadeyle görevlerini yapmadıkları ortaya konmuştur.”

‘ORTAK KARAR’

Bu koşullar altında ortak karar alarak 1 Mayıs’ı Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlayacaklarını ifade eden Beko, “Bu karar 1 Mayıslarda ortak mücadele ettiğimiz dostlarımızdan ve halkımızdan gelen talepler dikkate alınarak verilmiştir” dedi. Tüm emekçileri 1 Mayıs kutlamasına katılmaya çağıran Beko, taleplerini şöyle sıraladı “Güvencesizleştirmeye, köleleştirmeye, emeğin haklarının bir bir yok edilmesine karşı, kiralık işçilik dayatmasına, taşerona ayrımsız-kayıtsız-şartsız kadro sözünün tutulmamasına, mahkeme kararlarının yok sayılmasına, kıdem tazminatlarımızın gasbedilmesine karşı, sendikal haklarımızın ve grev hakkımızın yok edilmesine karşı, herkese iş, aş ve güvenli bir gelecek için, doğanın ve yaşamın sermayeye teslim edilmesine karşı, kadınlara evden, yarı zamanlı, güvencesiz çalışmanın dayatılmasına karşı, kamu emekçilerinin mevcut iş güvencelerinin ortadan kaldırılmasına karşı, savaş ve baskı politikalarına karşı, 10 Ekim Ankara katliamı ile tırmanan sindirme ve susturma hamlelerine karşı, laikliğin tamamen ortadan kaldırılmak istenmesine karşı, 1 Mayıs’ta söyleyecek sözümüz, büyütecek umudumuz var.” (İstanbul/EVRENSEL)

 

Özgür Müftüoğlu: 1 Mayıs ‘yasak savmanın’ ötesine geçebilecek mi?

ÖNCEKİ HABER

Baluken: Davutoğlu Cizre’de yaralılar için söz verdi ama...

SONRAKİ HABER

TBMM önündeki laiklik eylemine polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...