26 Nisan 2016 00:54

Schneider işçileri: Güvenli çalışma için 1 Mayıs’a

Schneider Elektrik fabrikalarında çalışan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi metal işçileri, taleplerini haykırmak için 1 Mayıs’a hazırlanıyor.

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Schneider Elektrik fabrikalarında çalışan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi metal işçileri, taleplerini haykırmak için 1 Mayıs’a hazırlanıyor. Bu yıl işçi sağlığı ve iş güvenliği talepleriyle alanlarda olacaklarını söyleyen Scneider işçileri, 1 Mayıs’ta sendikalı oldukları için işten çıkartılan Dostcam işçileriyle yan yana olacaklarını bildirdi.  Sevgi Sağlamtürk 8 yıldır Schneider’de çalıştığını söyleyerek, en çok iş kazalarından şikayetçi olduğunu ifade etti. İş kazaları ve ölümlerine karşı bu sene 1 Mayıs’a katılacağını belirten Sağlamtürk, “İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanabilmesi, çocuklarımızın geleceği ve en önemlisi sağlıklı bir şekilde eve dönebilmek için 1 Mayıs’ta alanda olmalıyız. Tüm işçi arkadaşlarımı haklarımız için 1 Mayıs’a katılmaya davet ediyorum” dedi.

‘SAVAŞ VE ÖLÜMLER OLMASIN’

Depo personeli olarak 7 yıldır çalışan Eşref Aykutlu, fabrikada 1 Mayıs’a afiş asarak, slayt gösterimleri yaparak ve tüm birimlerde çalışan işçilerle bir araya gelip çağrı yaparak hazırlandıklarını anlattı. Savaşın ve ölümlerin olmamasını talep ettiklerini söyleyen Aykutlu, “İnsanca yaşanabilecek koşulların olması, asgari ücretin yaşanabilir bir hale gelmesi ve çocukların ölmemesini tüm işçi kardeşlerimle alanda haykıracağız. Tüm İzmir halkını da 1 Mayıs’a davet ediyorum” dedi.   
Kalıpçı olarak çalışan İlker Korkmaz, işçilerin güvenli çalışması için 1 Mayıs’ta alanda olacaklarını söyleyerek, ekonomik ve sosyal haklarının da iyileştirilmesini talep etti. Fabrikada kendilerinin hazırladığı pankartla 1 Mayıs alanında olacaklarını anlatan Korkmaz, “Taleplerimizi anlatan karikatürler hazırlayacağız ve1 Mayıs’ın tarihçesini anlatan slaytla bilgilendirmeler yaparak 1Mayıs’a hazırlanıyoruz” dedi. Korkmaz son olarak, sendikalı oldukları için işten çıkartılan Dostcam işçilerinin direnişiyle 1 Mayıs’ı güçlendireceklerini ifade etti.

‘KOMİTEYLE HAZIRLANDIK’

Birleşik Metal-İş İşyeri Baş Temsilcisi Sedat Sadak ise, işyerinde komite toplantıları yaprak 1 Mayıs’a hazırlandıklarını söyledi. Yapılan toplantıda aldıkları karar doğrultusunda işyerinde 1 Mayıs kutlaması yapacaklarını ifade etti. Dostcam işçilerinin direnişine de değinen Sadak, “Çiğli’de bu sene 1 Mayıs’ı Dostcam işçilerinin direnişi ile birleştirip kutlayacağız. Alan tartışmalarına sıkıştırılan 1 Mayısların işçilere bir getirisi olmadığı gibi, işçilerin 1 Mayıslardan geri durdukları bir süreci getiriyor. Biz bunlara izin vermemek için sanayi havzalarında kutlayarak merkezlere gidilmesini planlıyoruz. Örgütlü işçilerin çoğalmasını ve direnişlerin zaferle sonuçlanmasını istiyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Keçiören’de yerel 1 Mayıs kutlaması yapılacak

SONRAKİ HABER

İnsanca çalışmayı da barışı da haykıracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...