26 Nisan 2016 00:52

Keçiören’de yerel 1 Mayıs kutlaması yapılacak

OSTİM işçilerinin evlerinin yoğunlukta olduğu Ankara'nın Keçiören ilçesinde emek, demokrasi güçleri 30 Nisan’da yerel kutlama yapacak.

Paylaş

Ankara'nın Keçiören ilçesinde  emek, demokrasi güçleri 30 Nisan’da yerel kutlama yapacak. OSTİM işçilerinin evlerinin yoğunlukta olduğu ilçede saat 18.30’da Danışment’ten Yunusemre Direniş Parkı’na yürüyüş yapılacak. Kutlamada, 1 Mayıs günü Kolej Medya’nında saat 13.00’da düzenlenecek merkezi mitinge de katılım çağrı yapılacak.

30 Nisan’daki 1 Mayıs kutlamasına ilişkin hazırlıkları ilçedeki emek demokrasi güçlerinin temsilcileriyle konuştuk. Haziran Hareketi Meclis Üyesi Yıldız Kara, 1 Mayıs öncesi Ensar Vakfı’nda gerçekleşen cinsel istismara yönelik kampanya yürüttüklerini, bu kampanya yanında işçilerin bu konu hakkındaki görüşlerini almaya çalıştıklarını söyledi. İşçilerin bu konu hakkındaki tepkilerinin hapis cezası çıktıktan sonra değiştiğine dikkat çeken Kara, “Karar ara çıkmadan önce işçiler kampanyamıza imza atmaktan çekiniyorlardı. Ancak karar çıkınca cesaretlendiler ve tepki göstermeye başladılar. Tabi hâlâ cinsel istismar olmadığına inananlar da çıkıyor” dedi.

İŞÇİNİN ULAŞIM SORUNU

Halkevleri Keçiören Şube Başkanı Seyit Sevinç, OSTİM içlerinin yoğunlukta olduğu ilçede ulaşım sorunun işçileri etkilediğini söyledi. İşçilerin sabah saatlerinde işe giderken sıkıntı çektiklerini anlatan Sevinç, “Sabah saatlerinde işçiler toplu taşıma araçlarına binmekte sorun yaşıyorlar. Bunu çözümü için onlarla beraber hareket edip, belediyenin bu sorunu çözmesine çalışıyoruz. Ayrıca işçilerle şubemizde kurduğumuz Mecliste haftalık bir araya geliyoruz ve sorunlarını dilemeye çalışıyoruz. 1 Mayıs’a yönelik çalışmalarımız da bu kapsamda devam ediyor” diye konuştu.  

KÜRT HALKINDA SON 7 YIL KRİTİK

HDP Keçiören İlçe Başkanı Burhan Yücedağ, Kürt halkının daha önceki 1 Mayıslara sadece destekçi olarak katıldığını ancak artık kedileri için de 1 Mayıs alanlarında olacaklarını söyledi. Kürt halkının sınıfsal çelişkilerini görmeye başladığına dikkat çeken Yücedağ, “Artık sadece ulusal taleplerle değil sınıfsal taleplerle de alanlarda olacağız” dedi.

MEMURUN İŞ GÜVENCESİ

Eğitim Sen Keçiören İlçe Sekreteri Gülen Temur, “Memurların iş güvencesinin gasbı, Ensar Vakfı olayı, eğitimin ticarileştirilmesi, laik eğitim ve daha birçok konu nedeniyle eğitimciler alanlarda olacak. Bizlerde emekçiyiz ve işçi sınıfının bir parçasıyız. Zaten Keçiören’de 1 Mayıs’ın çağrıcısı kurumumuz oldu. Taleplerimizi yerelden merkezi mitinge taşıyacağız” diye konuştu.

BARIŞ VE İŞÇİ HAKLARI İÇİN...

Emek Partisi Keçiören İlçe Başkanı Cemal Yiğitsoy, şunları söyledi: “Çalışmalarımızı, ev ziyaretleri ve ev toplantıları ile işçi ve emekçilerle, yüz yüze gelerek savaşın çatışma sürecini ve çalışma yaşamına yönelik saldırıları konuşuyoruz. Kıdem tazminatı, taşeron  işçilik, özel istihdam büroları ev ziyaretlerimizin temel konusu oluyor. İşçiler kıdem tazminatı ve taşeron  işçilik konusunda tepkilikken özel istihdam büroları hakkında pek fikirleri yok gibi. Bu büroların onların hayatını nasıl değiştireceğini anlatıyoruz. Şimdilik bazı işçileri etkilemeyecek gibi gözükse de bu büroların çocuklarının geleceğini kararttığını açıklıyoruz. İşçiler çocuklarının geleceğinin kendi gelecekleri olduğunu söylüyor. Hayatlarının anlamının çocukları olduğunu, saatlerce çalışmaya onlar için katlandıklarını aktarıyor. 1 Mayıs öncesi talepleri ortaklaştırmak savaşa karşı işçinin güvencesizleştirilmesine karşı da beraber olmamız gerektiğini işçi evlerinde anlatıyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yasaklara karşı işyerinde 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Schneider işçileri: Güvenli çalışma için 1 Mayıs’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa