25 Nisan 2016 18:29

Üniversitede 1 Mayıs bildirisi dağıtan öğrencilere saldırı

ESOGÜ'de 1 Mayıs bildirisi dağıtan öğrencilere ülkücü öğrenciler saldırdı. Bildiri dağıtan öğrencilerden 13’ü yaralandı.

Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ), 1 Mayıs bildirisi dağıtan öğrencilere ülkücü öğrenciler saldırdı. Bildiri dağıtan öğrencilerden 13’ü yaralandı.

Cumhuriyet'in haberine göre Meşelik Kampüsü’ndeki Mühendislik Fakültesi yemekhanesinde gerçekleyen saldırı sonucu, biri astım hastası dört öğrenci ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Dokuz öğrenci de Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve tedavilerinin yapıldığı öğrenildi.

Yunus Emre Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan öğrenciler, üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin de saldırısına uğradıklarını söyledi.

Öğrenciler adına konuşan Ozan Yaşar, “Mühendislik Fakültesi yemekhanesine girdiğimizde kendilerine ülkücü diyen çeteler arkadaşlarımıza saldırdı. Daha sonra yine üniversite içerisinde arabalarla gelip sopalarla saldırmaya çalıştılar. Toplam 13 arkadaşımız yaralandı ve rapor aldı. Özel güvenlik görevlileri de bize saldırdı. Bir arkadaşımızın burnu kırıldı” dedi.

Yetkililer saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti. (ESKİŞEHİR)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den 'laiklik olmamalı' diyen TBMM başkanına yanıt

SONRAKİ HABER

Stephen Curry en az 2 hafta yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...