26 Nisan 2012 10:10

Adana'da 1 Mayıs çalışmaları sürüyor

İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü 1 Mayıs çalışmaları devam ediyor. Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi basın açıklaması yaparak,  Adana halkını 1 Mayıs’a davet etti.Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası tarafından oluşturulan 1 Mayıs tertip komitesi İnönü parkında bir

Adana'da 1 Mayıs çalışmaları sürüyor
Paylaş

Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası tarafından oluşturulan 1 Mayıs tertip komitesi İnönü parkında bir araya gelerek Adana halkını 1 Mayıs’a çağırdı.

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Kamuran Karaca, kapitalizmin hegemonyasının parçalanmaya başladığı ve bunalıma girdiği bir dönemde 1 Mayıs’ın kutlanacağını dile getirdi.

Türkiye’de işçi sınıfının çok yönlü olarak saldırı altında olduğuna dikkat çeken Karaca, hakları ve özgürlükleri için sesini yükselten herkese devletin kolluk kuvvetlerinin saldırdığını ifade etti. 1 Mayıs’ın baskı ve tehditlerle sindirilmeyeceğinin sermaye ve AKP’ye gösterileceği bir gün olacağını vurgulayan Karaca, 1 Mayıs’ın bütün engellemelere rağmen yıllardır kutlandığını söyledi. 1 Mayıs’ta tüm çalışanların ve halkın kendi taleplerini dile getireceğini aktaran Karaca, tüm Adana halkını 1 Mayıs günü saat 13.00’da Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu önünde başlayacak mitinge davet etti.  Açıklamanın ardından kurum temsilcileri Adana halkına bildiri dağıttı. (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Önce ülkücüler saldırdı, sonra polis!

SONRAKİ HABER

İstanbul’da tren hatları tek tek kapatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...