25 Nisan 2016 16:12

HES iptal oldu ama 'Sarı yazmalılar' hâlâ yargılanıyor

Kastamonu’da vadilerine yapılmak istenen HES’e karşı sarı yazmalarıyla direnen ve mücadeleyi kazanan Loç halkı hakkında açılan dava sürüyor.

Paylaş

Kastamonu’da vadilerine yapılmak istenen HES’e karşı sarı yazmalarıyla direnen ve mücadeleyi kazanan Loç halkı hakkında Or-Ya enerji şirketinin açtığı davanın 16. duruşmasında olay yeri keşfi yapıldı.

2010 yılından bu yana Kastamonu Cide ilçesine bağlı Loç vadisinde bulunan 4 köy, vadilerine yapılmak istenen HES ve taş ocağına karşı mücadele veriyor. Çalışma izni olmayan iş makinelerini vadiden çıkartmak isteyen halka şirket çalışanlarının saldırması sonucunda, içinde köylülerin avukatlığını da yapan Diren Cevahir Şen’in de bulunduğu toplam 38 kişi hakkında “Şirket malına zarar vermek”, “Çalışma hürriyetini engellemek”, “Hakaret, tehdit ve basit yaralama” gibi suçlamalarıyla dava açılmıştı. 4 senedir devam eden davanın bugün görülen 16. duruşmasında olay yeri keşfi yapıldı.

Loç Vadisi Devrekâni çayı kıyısında bulunan şantiye alanında yapılan keşifte sağanak yağmura rağmen köylülerin yoğun katılımı vardı. Keşif duruşmasında hakim tanıklarıa da dinledi. Avukat Yakup Okumuşoğlu, Avukat Nilgün Saban ile sanık avukat Diren Cevahir Şen’in de hazır bulunduğu duruşma sağanak yağmur sebebiyle minibüs içerisinde gerçekleştirildi.
Davanın başından bu yana 8 hakim değişti. Her hakim değişikliğinde süreç adeta en başa sardı. 17. duruşma 27 Mayıs’ta Cide Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Bu arada 2015 yılının Temmuz ayında Danıştay 14. Daire başkanlığı Cide HES projesini hukuka aykırı bulunarak iptal etmişti. (Kastamonu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kilis'e saldırıların bilinçli olup olmadığını bilmiyoruz'

SONRAKİ HABER

İmam Hatip öğretmeni öğrencileri mesajla taciz etti iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...