25 Nisan 2016 15:03

İstanbul 1 Mayıs'ı Bakırköy’de kutlanacak

Uzun süredir alan tartışmalarıyla süren İstanbul 1 Mayıs'ının Bakırköy Cumartesi Pazarı'nda kitlesel şekilde kutlanması kararlaştırıldı.

Paylaş

Taksim Meydanı'nın yasaklanması sebebiyle bir süredir alan tartışmalarıyla süren İstanbul 1 Mayıs'ı için son karar alındı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB, siyasi partiler ve kitle örgütü temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda 1 Mayıs’ın Bakırköy Cumartesi Pazarı’nda kitlesel kutlanması görüşü öne çıktı. Kararın basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve TTB İkinci Başkanı Raşit Tükel’in de bulunduğu emek ve meslek örgütleri heyeti 1 Mayıs kutlamasıyla ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin ile ikinci bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası valilik binası önünde, emek örgütleri adına kısa bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Şahin’in Taksim’de kutlama yapılması taleplerine sıcak bakmadığını belirterek, işçi ve emekçi örgütleri ile siyasi parti temsilcileriyle görüşerek 1 Mayıs’ı nerede ve nasıl kutlayacaklarının kararını vereceklerini bildirdi.

Akşam saat 17.00’da yapılan toplantı sonunda 1 Mayıs’ın artan saldırılara karşı kitlesel kutlanması gerektiği belirtildi. Yapılan tartışmalarda 1 Mayıs mitingi için Bakırköy Cumartesi Pazarı’na başvuru yapılması fikri öne çıktı. Bu kararın basın toplantısıyla duyurulacağı bildirildi. (İstanbul/EVRENSEL)

NEDİM KÖROĞLU: TEK İLKE 1 MAYIS'IN HER KOŞULDA ÖRGÜTLENMESİDİR

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'deki saldırıda 1 asker yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

'Sansür değil teknik gereklilik'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...