25 Nisan 2016 13:36

Kayıp Kızın Hikâyesi Man Booker Ödülü listesinde

Elena Ferrante’nin son kitabı Kayıp Kızın Hikâyesi, Uluslararası Man Booker Ödülü’nde altı kitaptan oluşan kısa listeye kaldı.

Paylaş

Elena Ferrante’nin dörtlemesi “Napoli Romanları”nın dördüncü ve son kitabı Kayıp Kızın Hikâyesi, edebiyat dünyasının en prestijli ödüllerinden Uluslararası Man Booker Ödülü’nde altı kitaptan oluşan kısa listeye kaldı.

Gerçek kimliğini ısrarla gizlemesiyle de dikkat çeken müstear isimli Elena Ferrante, ilk kitabı “Napoli Romanları”yla tüm dünyada büyük ilgi uyandırmıştı. İki kadının ömür boyu süren dostluğunu anlatan dörtlemenin son cildi Kayıp Kızın Hikâyesi, kahramanları sıra dışı iki kadının annelik ve olgunluk dönemini, erkeklerin dünyasında var olma mücadelesini anlatıyor.

Seçici kurulda yer alan Yazar Boyd Tonkin, kısa listeyle ilgili şu açıklamayı yaptı: Bu coşku uyandıran kısa liste, okurları dünya çevresinde farklı sınırlara götürüyor. Roman denen biricik ve değerli sanatı vitrine çıkaran birinci sınıf çevirilerle bu altı kitap, Çin’den Angola’ya, Avusturya’dan Türkiye’ye, İtalya’dan Güney Kore’ye akıllardan çıkmayacak hikayeler anlatıyor. Arka planda Mao dönemi eğitim kamları, Alp Dağları’ndaki ıssız vadiler, modern Napoli ve İstanbul’un kargaşası ve geçirdiği dönüşüm anlatılıyor. Seçkimiz, çevrilen en iyi kitapların sadece dünyamızın değil kurgu sanatının da sınırlarını zorladığını gösteriyor. Dileriz bu kısa listeden bizim duyduğumuz heyecan ve hazzı okurlar da duyar. Orhan Pamuk’un Kafamda Bir Tuhaflık’ının da aralarında olduğu listedeki diğer kitaplar şunlar: A General Theory of Oblivion, José Eduardo Agualusa, The Vegetarian, Han Kang,  A Whole Life, Robert Seethaler,  The Four Books, Yan Lianke (Çin). (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Savaşı yenecek tek olgu, sanat'

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: 29 Aralık grevi soruşturmaları yeniden başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...