25 Nisan 2016 13:05

Kayserili işçiler 1 Mayıs öncesi bir araya geldi

Metal, döküm, tekstil, mobilya, inşaat iş kollarından işçilerle fabrikalarda staj yapan gençler piknikte bir araya gelerek 1 Mayıs'ı tartıştı

Paylaş

Mesut TÜRK
Kayseri

Metal, döküm, tekstil, mobilya, inşaat iş kollarından işçilerle fabrikalarda staj yapan meslek liseli gençler piknikte bir araya gelerek 1 Mayısı ve sorunlarını tartıştı. 12 işyerinden işçilerin katıldığı piknikte, işçiler talepleriyle 1 Mayıs alanında olacaklarını söylediler. 

1 Mayıs’ta tüm işçilerin alanları doldurması gerektiğini vurgulayan işçiler, son aylarda gündeme getirilen emeğe yönelik saldırıların ancak kitlesel bir mücadeleyle püskürtülebileceğini dile getirdi. Bu bağlamda 1 Mayıs’ın tarihçesini de konuşan işçiler, özellikle Hak-İş’e üye olan işçilerin sendikalarının Sakarya’da kutlama kararına karşı Kayseri’de alanlarda olacaklarını ifade etti. “1 Mayıs’ı kutlamak gibi bir dertleri olsa sorunlar yumağı olan işyerlerimizde bu sorunların çözümüne karşı Kayseri’yi ayağa kaldırabilecek sayıda üyeleri var” diyen Öz İplik-İş ve Çelik-İş üyesi işçiler, 1 Mayıs’ta Kayseri’de olacaklarını duyurdular. 

‘TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

Son günlerde tartışmalara konu olan kıdem tazminatının kaldırılması ve kiralık işçilik gibi uygulamalara sessiz kalmayacağını vurgulayan Kayserili işçiler, “Oluşturulmak istenen yeni bir kölelik düzenidir. İşçi sınıfı bu kölelik düzenine hapsedilmek isteniyor. İstenilen bu düzenin tasarımcısı AKP Hükümetidir. Bize düşense; 1 Mayıs’ta, fabrikalarımız başta olmak üzere, her alanda taleplerimizle alanlarda olmamızdır. Hiçbir etnik, mezhepsel ayrıma düşmeden, emek ekseninde haklarımıza sahip çıkacağız. Bu tutumumuzdan hiçbir taviz vermeyeceğiz” dedi.

ODS döküm işçilerinin de katıldığı piknikte deneyimlerini anlatan işçiler, CEHA’dan katılan işçilerin de katkılarıyla örgütlenme süreçlerini anlattı. Kendi işçi birliklerini kurarken patronun duymaması gerektiğine dikkat çeken işçiler, “Bu aşamadan sonra sağlanırsa sendikal birliğin yetmeyeceğini eksik davranan sendikacıların da eleştirilmeleri gerekir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Galatasaraylı Podolski'den 'passolige hayır' mesajı

SONRAKİ HABER

İstanbul 1 Mayısı için valiyle görüşme yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...