25 Nisan 2016 12:57

Gaziosmanpaşa'da yerel 1 Mayıs çalışması

Gaziosmanpaşa (GOP) Sultangazi isçileri ilçede kıdem tazminatı, kiralık iççi büroları, esnek çalışma gibi taleplerle 1 Mayıs kutlaması kararı aldı.

Paylaş

Gaziosmanpaşa (GOP) Sultangazi isçileri kıdem tazminatı, kiralık iççi büroları, esnek çalışma gibi çalışma hayatına yönelik yeni düzenlemeleri tartışıp, söz konusu düzenlemelere yönelik taleplerle ilçede 1 Mayıs  kutlaması kararı aldı.

Evrensel Gazetesi Ekonomi Editörü Bülent Falakaoğlu’nun katılımıyla, Eğitim Sen 4 No’lu Şube’de gerçekleştirilen söyleşiye, posta işletmelerinden, MNG Kargo’dan, ‘iflas erteleme kararı’ alıp işçilerini kapı önüne koyan Leke Jeans’ten işçi temsilcilerinin yanı sıra farklı fabrikalardan gelen işçiler katıldı.
Falakoğlu’nun sunumunun ardından isçiler sırasıyla söz alıp kendi işyerlerindeki sorunları dile getirdi.1 Mayıs kutlamaları için fikirlerini beyan eden isçiler, işçiler için önemli bir günün, böylesi bir dönemde alan tartışmalarına heba edilememesi gerektiğini belirttiler. 
Sendikasız, örgütsüz işçilerin katılımını sağlayacak yerel bir 1 Mayıs kutlanmasının önemine dikkat çektiler. 

GOP Sultangazi İsçi Komitesi ile bir araya gelen işçiler, Elma Bahçesi fabrikalar bölgesinde bir kutlamayı örgütlemek üzere geniş katılımlı bir toplantı daha yapma kararı aldı.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dostcam'la dayanışma 1 Mayıs’a hazırlık

SONRAKİ HABER

Galatasaraylı Podolski'den 'passolige hayır' mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...