26 Nisan 2012 09:57

Formasyon hakkımızdır!

İstanbul Üniversitesi öğrencileri Fen-Edebiyat fakültelerinde “pedagojik formasyon” programlarının kaldırılması kararını protesto etti.İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat fakültesinde toplanarak Hergele meydanından Beyazıt ana kapıya yürüyen öğrenciler sık sık “formasyon hakkımızdır”,” baba beni okuldan

Formasyon hakkımızdır!
Paylaş

İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat fakültesinde toplanarak Hergele meydanından Beyazıt ana kapıya yürüyen öğrenciler sık sık “formasyon hakkımızdır”,” baba beni okuldan al, öğretmen olamıyorum” sloganları attı. Beyazıt ana kapı önüne gelen öğrencilere Merkez kampüsteki öğrenciler de destek verdi. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Dilan Taşkın , bu kararla 200 bin öğrencinin hiçe sayıldığını belirtti. Kararın alınmasından sonra YÖK tarafından hiçbir açıklamanın yapılmadığını belirten Taşkın ”Bu karar adeta yangından mal kaçırırcasına alınmıştır. Boyalı basın bu kararı görmeyerek öğrencilerin formasyon haklarının ellerinden alınmasını görmesinin önüne geçmiştir” dedi.

Hükümetin durmadan her yere üniversite açmakla övündüğünü belirten Taşkın, sözlerine şöyle devam etti: “Fen-Edebiyat fakülteleri çok kalabalıkmış diyorlar ve artık öğretmenleri sadece eğitim fakültelerinin yetiştireceğini söylüyorlar. Biz buradan sormak istiyoruz. Her yere fen-edebiyat fakültesi kuran bizler miyiz? Her dakika övünerek anlattığınız her ile üniversite açılmasını, şimdi neden bir sorun olarak önümüze koyuyorsunuz” dedi.

Bu kararı engellemek için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Taşkın “YÖK ve MEB bu tepkimizi görmelidir. Bizi artık kandıramayacaklar. Kimse bizim öğretmen olma hakkımıza saldıramaz. Buradan son kez uyarımızı yapıyoruz. ‘Formasyonu kaldırma’ kararı geri çekilmediği sürece size rahat uyku yok” dedi. Açıklamanın ardından öğrenciler fakültelerine geri döndü. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni santraller, yeni ölümler demektir

SONRAKİ HABER

İşe göre adam değil, adama göre iş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...