25 Nisan 2016 11:40

CHP'li Emir: Gökçek'in metro zulmü vatandaşı mağdur ediyor

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Başkent Ankara’da Melih Gökçek yönetimiyle birlikte metroların ‘çile ve yılan hikayesi’ dönüştüğünü söyledi.

Paylaş

Ankara’nın en yoğun metro hattı Ankara Metrosu’nda, Keçiören Metro inşaatı nedeniyle yaşanan aksaklıkları yerinde tespit etmek için metroya binen CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, gelişmiş ülkelerin neredeyse yüzyıl önce altyapılarını oluşturarak hayata geçirdiği metroların, Başkent Ankara’da Melih Gökçek yönetimiyle birlikte ‘çile ve yılan hikayesi’ dönüştüğünü söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Metrosu’ndaki yeni uygulamayı yerinde görmek için Akköprü İstasyonu’ndan metroya bindi ve vatandaşlarla sohbet ederek, ulaşım konusunda yaşadıkları sorunları dinledi. Akköprü İstasyonu’na geri dönerek burada bir basın açıklaması yapan Emir, gelişmiş ülkelerin neredeyse yüzyıl önce altyapılarını oluşturarak hayata geçirdiği metroların, Başkent Ankara’da Melih Gökçek yönetimiyle birlikte ‘çile ve yılan hikayesi’ dönüştüğünü söyledi. 2003 yılında temeli atılan ancak hala bitirilemeyen Keçiören Metrosu’nun için 16 Nisan 2016 tarihinde Ankara Metrosu ile bağlantısı inşaatının başlatıldığını, bu inşaatın iki ay sonra 16 Haziran 2016 günü bitirilmesinin planlandığını; bu nedenle 19 yıldır düzenli işleyen Batıkent-Kızılay metrosunun işleyişinin de bozulduğunu ifade eden Emir, şunları söyledi: “Şu anda bulunduğumuz Akköprü İstasyonu, 28 Aralık 1997'den beri Batıkent-Kızılay metro hattının 12 istasyonlarından biriyken 16 Nisan'dan itibaren Batıkent tarafından gelen yolcular için artık son durak oldu. Kızılay tarafından gelenler için de yine bu hattaki Atatürk Kültür Merkezi İstasyonu son durak olmuş durumda. Niye mi? Melih Gökçek’in metro yapımını yıllardır ‘yılan hikayesi’ne dönüştürmüş olması. Karşılaşılan sorunların en önemlisi ise varılmak istenen duraklara artık hem sıkış tıkış bir yolculuk hem de iki katından fazla sürede ulaşılmasıdır. Batıkent-Kızılay arasındaki bir yolculuk artık 1 saate kadar çıkmıştır.” (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Fadime Ana 80 yaşında

SONRAKİ HABER

Bir yabancı gazeteciye daha Türkiye’ye giriş izni verilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...