25 Nisan 2016 10:57

Kıvanç Ersoy'a üniversitede coşkulu karşılama

Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, görev yaptığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi kampusunda akademisyen ve öğrenciler tarafından coşkuyla karşılandı.

Paylaş

"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı barış bildirisine imza attığı için tutuklanıp, geçen günlerde de tahliye edilen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kıvanç Ersoy'u öğrencileri ve akademisyen arkadaşları tarafından Bomonti kampusunda sevinçle karşılandı. Üzerinde ağzında zeytin dalı bulunan güvercin resminin olduğu "Hoş geldin Kıvanç, barış kazanacak" pankartı açan öğrenci ve akademisyenler, "Tahliye yetmez beraat", "Akademi biat etmez" ve "Bu çayı Kıvanç hocanın şerefine demliyoruz" yazılı pankartlar kantine asıldı. Ersoy'un kantine gelişiyle birlikte alkışlar yükselirken, Ersoy arkadaşlarına ve öğrencilerine sarılarak hasret giderdi. 

Cezaevindeyken kendilerine çok sayıda destek mektubu geldiğini belirten Ersoy, "Dayanışma olduğundan kaynaklı cezaevi bize çok ağır gelmedi. Bizler cezaevinde 40 gün kaldık. Çok bedel sayılmaz ama barış gelecekse verdiğimiz ve vereceğimiz bedel bizlere ağır gelmez. Bir de barış, özgürlük için bu tür bedelleri herkes paylaşıyor, bu nedenle de ağır gelmiyor" dedi. 

"Tahliye yetmez beraat" diyen öğrencilerine cevap veren Ersoy, "Bizler gönüllerde beraat etmişiz zaten" diyerek hükümeti işaret edip "Bu suçu işleyenler hiç bir zaman beraat etmeyecekler" vurgusu yaptı. Ersoy son olarak cezaevinde kalışını bir bedel olarak nitelendirmediğini, demokrasi adına bir onur madalyonu olduğunu dile getirdi.

Ersoy'un konuşmasının ardından halay çekildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Dokunulmazlık aldatmacasına hayır

SONRAKİ HABER

Bakan Elitaş hakkında IŞİD gensorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...