25 Nisan 2016 10:25

Swissotel otel işçileri grevde

Gasbedilen haklarının iadesi için grevde olan Swissotel işçileri, "Ölmek var dönmek yok. Haklarımızı alana kadar direneceğiz" dedi.

Paylaş

Gasbedilen haklarını talep ettikleri için işten çıkartılan iki arkadaşlarına destek vermek amacıyla grev başlatan Swissotel bahçe bakım taşeron işçileri, otelin önünde basın açıklaması yaptı. Sendika ve siyasi partilerin katıldığı açıklamada, işçiler direniş kararlılıklarını bir kez daha vurguladı. “Bu iş yerinde grev var”, “Güvenli iş güvenli gelecek” pankartlarının ve "Taşeron köleliktir”, "Bu işyerinde mobbing var” dövizlerinin açıldığı eylemde, hep bir ağızdan, "Direne direne kazacağız”, sloganları atıldı. Direnişteki 6 bahçe bakım işçisi adına açıklamayı işten atılan Ayşe Serçe yaptı. 

'HAKLARIMIZI ALANA DEK DİRENİŞTEYİZ'

İstanbul’un en lüks otellerinden Swissotel'in bahçe bakım işlerinde çalışan işçiler olarak düşük ücret, ağır mobbing ve güvencesiz çalışma koşullarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Serçe, şunları anlattı: “Bahçe bakım işlerinde 11 kişilik işi 6 kişi yapmak zorunda bırakılıyoruz. Geceliği yaklaşık 600 TL olan Swissotel'de fazla mesai, yol ve asgari geçim indirimlerimiz ödenmediği gibi asgari ücretin altında olan maaşlarımız bile verilmiyor. Bu koşullara itiraz ettiğimiz için 2 kişi işten atıldık. Geri kalan 4 arkadaşımız da bizlere destek olmak için işi bıraktı."

'MOBBİNG UYGULAMALARINA SON VERİLSİN' 

Hakları ve işe geri iadeleri için 5 gündür direnişte olduklarını belirten Serçe, insanca çalışma koşullarını elde edene kadar direnişi bırakmayacaklarını vurguladı. Serçe, taleplerini şöyle sıraladı: “Sözleşmeli ve tanımlı çalışmanın hayata geçirilmesi, işten çıkartılan arkadaşlarımızın işe geri alınması, maaşlarımızın düzeltilmesi ve yükselmesi, yasal haklarımız olan fazla mesai, yol ve AGİ ücretlerinin ödenmesi, iş yerinde personel sayısının artırılması, mobbing uygulamalarına son verilmesi.”

Açıklamanın ardından işçiler direnişlerini sürdürdü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kağıthane'de gençler kamp kahvaltısında buluştu

SONRAKİ HABER

EMEP: Dokunulmazlık aldatmacasına hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...