25 Nisan 2016 09:17

Haber Sen : Sendikamıza yönelik cadı avına derhal son verin

Haber Sen İzmir Şubesi yaptığı basın açıklamasıyla sendikalarına yönelik cadı avının derhal sonlandırılması istendi.

Paylaş

KESK'e bağlı Haber Sen'in İzmir Şubesi, üyelerine yönelik baskıları protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Basmane PTT önünde mesai öncesi buluşan işyeri temsilcileri, 'Baskılar, Sürgünler ve Soruşturmalara Boyun Eğmeyeceğiz' yazılı pankart açtı ve 'Soruşturmalara Son Verilsin', 'İfade Özgürlüğümüz Engellenemez' ve 'Başbakanlık Genelgesi Geri Çekilsin' yazan dövizler taşıdılar. 

Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Ali Yılbaşı, genelge ile kamuda muhalif kesimlere karşı topyekûn bir tasfiye süreci başlatıldığını ifade ederek " Başbakanlık tarafından yayınlanan bu genelge, ile yasama yetkisi başbakanlığa, yargı yetkisi de amirlere devredilmekte, kanunların yerine genelge konularak hukuk askıya alınmaktadır. Bu hali ile yayınlanan genelge yasaya aykırı olup başlı başına suç oluşturmaktadır" dedi. 

MÜCADELE ÇAĞRISI

Haber-Sen olarak, son dönemde artan baskılara karşı duruşlarından vazgeçmeyeceklerini de ekleyen Yılbaşı şunları söyledi " Fiili ve meşru mücadelenin yükseltilmemesi durumunda bu baskıların çok daha vahim noktalara geleceği açıktır. Çünkü biliyoruz ki, fiili ve meşru mücadele ile birlikte ve ortak mücadele dışında faşizmin saldırılarını püskürtmek mümkün değildir" (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lice'nin 16 köyünde yasak kalktı

SONRAKİ HABER

Vanlı okurlar yasaklara karşa fuara destek veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...