25 Nisan 2016 06:14

Remziye Bor'u vuran polislere soruşturma yok!

Van'da 19 Nisan günü polisler tarafından taranarak ağır yaralanan 7 aylık hamile Remziye Bor'u vuran polisler hakkında soruşturma açılmadı

Paylaş

Van'da 19 Nisan günü polisler tarafından taranarak ağır yaralanan 7 aylık hamile Remziye Bor'u vuran polisler hakkında ne idari ne de adli bir soruşturmanın açıldığını belirten Bor'un avukatı Deniz Işık, gözaltına alınıp tutuklanan Bor'un eşi İrfan Bor'un ise gözaltında işkenceye maruz kaldığını söyledi. 

Van’ın merkez İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi'nde özel harekat polislerinin 19 Nisan'da bir eve düzenlediği saldırıda ağır yaralanan 7 aylık hamile Remziye Bor ve 7 aylık bebeğinin Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürerken Bor'un durumuna ilişkin bilgileri aile avukatı Deniz Işık aktardı. Bor ve bebeğinin durumlarının ciddiyetini koruduğunu belirten Işık, şu bilgileri aktardı: "Doktorların bize verdiği bilgilere göre Bor'un boynundan aşağısı felç olmuş durumda. Bebeği ise annenin durumundan kaynaklı alınamıyor. 2-3 hafta içinde bebeğin anne karnından çıkarılması bekleniyor." 

'POLİSLER HAKKINDA NE ADLİ NE DE İDARİ SORUŞTURMA VAR'

Saldırı günü polislerin hiçbir güvenlik önlemi almadan, mahallede yaşayan yurttaşların can güvenliğini tehlikeye atacak şekilde operasyon yaptığına işaret eden Işık, saldırıdan sonra ise Bor'un yoğun bakımda hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulduğunu vurguladı. Dosyaya ilişkin alınan gizlilik kararını değerlendiren Işık, "Bütün diğer gizlilik kararı alınan davalarda olduğu gibi bu davada da suçu işleyenleri aklamak istiyorlar" dedi. Polisler hakkında ne adlı ne de idari bir soruşturmanın açılmadığına dikkat çeken Işık, olayın aydınlatılması ve sorumluların yargı önünde hesap vermeleri için hür türlü çabayı göstereceklerini dile getirdi. 

'REMZİYE BOR'U VURAN POLİSLER EŞİNE İŞKENCE YAPTI'

Işık ayrıca polis saldırısı sonrası polisler tarafından darp edilerek gözaltına alınıp daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Remziye Bor'un eşi İrfan Bor'un da işkenceye maruz kaldığını aktardı. Işık, Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde görüşüne gittiği Bor'un vücudunda darp izlerinin halen göründüğünü ve buna ilişkin de dava açacakları bilgisini verdi. (DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

İşçi Filmleri Festivali başlıyor

SONRAKİ HABER

Türkiye'den BM önündeki sergiye 'Berkin Elvan' itirazı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa