25 Nisan 2016 00:52

Yaz konserleri için hazırlık zamanı

Israrla süren soğuk havalar uzmanların müjdesiyle öğrendik ki artık bitmiş. Mayıs ayıyla birlikte festival ve açık hava konserleri sezonunu açacağız

Paylaş

Israrla süren soğuk havalar uzmanların müjdesiyle öğrendik ki artık bitmiş. Mayıs ayının gelmesiyle de  festival ve açık hava konserleri sezonunu açacağız. Uzun bir hasretin ardından, savaşı aratmayacak günlerden sonra belki planlanan bu konserlere giderek, şimdien bu konserlere hazırlıklarımızı yaparak üstümüzdeki toprağı da bir nebze kımıldatmış oluruz düşüncesiyle takvimlere bir bakalım dedik, kim gelecek, kimleri dinleyeceğiz, açık hava sahneleri kimlere ev sahipliği yapacak. Not defterlerinizi yanınıza alabilirsniz; 

AZEALİA BANKS

Yaz konserleri rehberimizin satırları Azealia Banks ile açıyoruz. İlk ablümü “Broke with Expensive Taste” ile hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinen Azealia Banks ilk kez Türkiye’ye geliyor. Azealia Banks’i 15 Mayıs’ta KüçükÇiftlik Park’ta dinleyebilirsiniz. 

BEİRUT

Zach Condon’un kurucusu olduğu ve farklı kültürlerden gelen müzisyenlerin oluşturduğu yüksek müzik kalitesine sahip indie-rock grubu Beirut, 28 Mayıs’ta KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak. Grup son albümleri “No No No” ile gerçekleştirecekleri turne kapsamında Türkiye’ye geliyor.

MİLKY CHANCE

Alman folktronika ikilisi Milky Chance Babylon Soundgarden kapsamında geliyor şehre. Folk müziği elektronik ritimlerle birleştiren, “Stolen Dance” ile adını duyuran Milky Chance’nin yanı sıra festivalde Max Colombie’nin özgün vokali etrafında şekillen sevilen şarkılarıyla elektronik pop grubu Oscar & The Wolf, soul müziğe yeni bir soluk kazandıran İngiliz müzisyen ve prodüktör Jamie Woon, yaz başında yayınlanacak albümleri Fırtınayt’ın özel sahne prodüksyonuyla Büyük Ev Ablukada, Londralı enerjik indietronica grubu Is Tropical, son dönem elektronik müziğin yenilikçi isimlerinden Jacques Greene, Detroit Techno’nun önemli isimlerinden Jimmy Edgar, nu disco’nun son yıllardaki dikkat çeken ismi Tiger & Woods, dünya müziğini elektronik altyapılarla yeniden yorumlayan Débruit ve İstanbul elektronik müzik sahnesinin usta isimleri Kaan Düzarat ve Tufan Demir yer alıyor. Festival 4 Haziran’da Babylon Kilyos’da düzenlenecek.

DİE ANTWOORD

5 Haziran’da KüçükÇiftlik Park’ta Güney Afrikalı tuhaf rap-rave ikilisi Die Antwoord’la buluşma var.  Die Antwoord Dropout Festival’de olacak. 

Onların hemen ardından, PJ Harvey  8 Haziran’da  / Zorlu PSM’de olacak. Dokuzuncu  albümü “The Pope Six Demolition Project”i 15 Nisan’da yayınlayan müzisyen yıllar sonra yeniden Türkiye’ye geliyor. Rap, rave, hiphop, punk, pop, dubstep karışımı benzersiz tarzları, videolarındaki ikonik sanatsal yaklaşımları ve müthiş yüksek enerjileriyle her konseri sansasyonel  etki yaratan grup aynı zamanda Hugh Jackman ile oynadıkları “Chappie” filmiyle de ünlerine ün katmıştı. Die Antwoord’un yanı sıra, Modestep, Ceza, Lust, Furkan Kurt, Orkun Bozdemir, Boys N The Hood, The Fuck is Back ’in de sahne alacak. 

İzlandalı efsane topluluk Sigur Rós da bu yaz Türkiye’ye gelecek olan ekiplerden. Sigur Rós’la tanışmak isteyenler 11 Haziran’da Zorlu PSM’de oalbilirler. 

DAMON ALBARN VE SURİYE ULUSAL ARAP MÜZİĞİ ORKESTRASI 

Damon Albarn, Gorillaz’ın “Plastic Beach” albümünde birlikte çalıştığı Suriye Ulusal Arap Müziği Orkestrası ile birlikte 27 Haziran’da Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda olacak. David Bowie’den Daft Punk’a birçok popüler isimle çalışmış, onlarca hitin altında imzası bulunan efsanevi gitarist Nile Rodgers grubu Chic ile birlikte İstanbul Caz Festivali kapsamında 28 Haziran’da KüçükÇiftlik Park’ta çalacak.

Avustralyalı şarkıcı ve besteci Sia da İstanbul’daki ilk konserini verecek bu yaz. Masstival kapsamında Selah Sue, Oh Land ve Melis Danişmend ile birlikte sahne alacak. Sia 8 Ağustos’ta KüçükÇiftlik Park’ta olacak.

OPERA VE BALENİN YAZ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından yaz aylarında organize edilen ulusal ve uluslararası nitelikte altı organizasyon ile Mayıs, Temmuz ve Eylül aylarında opera, bale, operet, modern dans ve çocuk oyunu eserleri, seyircilerle buluşacak. 

Mayıs ayında gerçekleştirilecek etkinliklerden ilki, Eskişehir Opera ve Bale Günleri olacak. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen 6. Eskişehir Opera ve Bale Günleri, 3, 13 Mayıs arasında gerçekleşecek. 

Mayıs ayının ikinci etkinliği ise Mardinli izleyicilerle bir araya gelen 2. Mardin Opera ve Bale Günleri olacak. Geçen yıl düzenlenmeye başlanan etkinlikler, 16-24 Mayıs arasında ve ücretsiz olarak Mardinlileri bekliyor.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Opera Festivali, İstanbul’un hızla akan günlük yaşamını bir hafta boyunca bambaşka bir atmosfere taşıyacak. 

Bu yıl 15-30 Temmuz arasında gerçekleştirilecek 14. Uluslararası  Bodrum Bale Festivali ise Bodrumluları Karya Prensesi’nin evi Bodrum Kalesi’nde ağırlayacak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2016 yazının son uluslararası etkinliği Antalya’da 3-15 Eylül arasında gerçekleştirilecek 23. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali olacak.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Skandallar, şikayetler: Evlilik programları yine gündemde

SONRAKİ HABER

NSK Armatür işçileri: Birbirimizden güç alarak 1 Mayıs’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...