26 Nisan 2012 09:26

Sermayeye karşı güçlerimizi birleştiriyoruz

Her defasında, kendilerinin,  1989 bahar eylemlilikleriyle kurulduğunu ve işçi, emekçilere yönelik her türden saldırının da böyle birlikler ve oluşumlarla püskürtüleceğini ve konfederasyonlarında kendilerini örnek alması gerektiğini söyleyen  Gebze Sendikalar Birliği; Bugün sanki  hiç işçilere,

Sermayeye karşı güçlerimizi birleştiriyoruz
Paylaş
Gebze İşçi Kurultayı Komitesi

güllük gülistanlıkmış gibi konfederasyonlarının ayrılık kararlarını kendilerine görev sayıp tam da hükümetin istediği gibi  böl, parçala, yönet anlayışına uygun hareket ediyorlar.
Gebze bir işçi havzası aynı zamanda da işçi, emekçi cehennemi olan, on adet sanayı bölgesine sahip, 300 binin üzerinde işçinin çalıştığı, mahallelerinin kentsel dönüşüm adı altında rant için dönüştürülmek istenen, işsizlerin ve yoksulların çok olduğu, hava kirliliğinin kanser yapacak kadar fazla olduğu,  buna bağlı olarak  yiyeceklerimizin güvenilir  olmadığı, ulaşımın en pahalı olduğu, bir çok ilden büyük bir ilçede 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü tam da  çalışma ve yaşam koşullarımızın kötü olduğu  bu günlerde kutlanmayacak, taleplerimiz ve sıkıntılarımız bizleri  yönettiklerini iddia edenlere buradan bir mesaj  olarak verilmeyecekse  ne zaman ve  nerede verilecek. Kendilerini işçi örgütleri olarak tarif edenlerin  ne kadar  işçilerden, emekçilerden, halktan  uzak olduklarının kanıtıdır, aslında. Bunlar bu sorumluluktan kaçıyorlar.
Bizler Gebze’de, Darıca’da  yaşayan onurlu, duyarlı  işçiler-emekçiler olarak  sendikalı, sendikasız, işsiz, emekli, genç, kadın, engelliler olarak kısaca halkın  her kesiminin  içinde yer aldığı  işçi kurultayı olarak  Gebze gibi önemli bir yerde  1 Mayıs kutlanması gerektiğini ve Gebze’de kutlayacağımızı  ilan  ediyoruz. Gebze meydanını boş bırakmayacağız. Bunun için de Gebze’deki  yerel gazeteleri dolaştık, bildiriler, afışler hazırladık. Fabrikalarda toplantılar yaparak taleplerimizle 1 Mayıs’ı  işçi sınıfına yakışır bir şekilde kutlayacağımızı emekçilere anlatacağız. İşçi- emekçilerin dili, dini, rengi, ne olursa olsun taleplerimizin aynı olduğunu, birleşerek ve birlikte mücadele ederek kazanımların mümkün olacağını anlatıyoruz ve olumlu tepkiler alıyoruz. Çoğunluk işçiler, bizleri sömüren sermayeye karşı kendi bölgemizde birleşik örgütlü gücümüzü göstermeliyiz diyorlar. Bildiri ve sesli çağrılarımızı işçi duraklarında, fabrika önlerinde ve mahallelerde yapacağız. 2012 1 Mayısın Gebze’de nasıl kutlanacağını dosta da düşmana da göstereceğiz. Şimdiden GEBZE İŞÇİ KURULTAYI OLARAK tüm ezilen, yok sayılan işçilerin -emekçilerin , halkımızın  Birlik, Mücadele  ve Dayanışma  gününü kutluyoruz.
 

ÖNCEKİ HABER

Tuzla işçi kurultayımızın ardından...

SONRAKİ HABER

Amerikalı seyirciler Türkiye sinemasıyla buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...