24 Nisan 2016 16:43

Ahura Ritim Topluluğu İstanbul’da

Ahura Ritim Topluluğu seslendireceği Türkçe, Kürtçe, Farsça, Azerice dillerinde şarkılarıyla 30 Nisan’da Şişli Kent Kültür Merkezinde sahne alacak.

Paylaş

Yaklaşık 3 yıldır çalışmalarını sürdüren Ahura Ritim Topluluğu İzmir’de birçok etkinlik ile sahnelerde ve meydanlarda barışın ritmini tutuyor. Temel enstrümanları def (erbane) olan ve 20 kişiden oluşan ekipte, deflerin yanı sıra, tömbek, cajon, ut, tırnak kemençe, cümbüş, bas gitar, elektro gitar gibi ritim ve melodi enstrümanları da bulunuyor.  

Grubun Müzikal Şefi Sami Hosseini’nin yazdığı enstrümantal ritim kompozisyonlarının yanı sıra genellikle Anadolu ve Ortadoğu’nun rengarenk müzik kültürlerinin derinliklerinden seçilmiş eserleri; zengin ritim kompozisyonları ile yeniden yorumlayan grup, konserlerinde deflerin etkileyici ritimleriyle, kültürler üzerinde derinlikli ve renkli bir yolculuğa çıkarıyor. 

30 Nisan’daki konserde kültürler arası barışın ritmini İstanbul sahnesine taşıyacak olan gruba, konuk sanatçılar olarak Cem Erdost İleri, Defjen & Nusaibin, Ruşen Alkar, Hüseyin Kurtulmaz, Mohammed Nooran gibi isimler eşlik edecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahraz’ın sesi Kuad Gallery’de

SONRAKİ HABER

Adanaspor, Süper Lig'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...