24 Nisan 2016 14:47

Erdoğan: Ne Dolmabahçe mutabakatı ya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ne Dolmabahçe Mutabakatı ya? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat filan söz konusu değil.' dedi

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ne Dolmabahçe Mutabakatı ya? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat filan söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Samsun Makina Adana Fabrikası ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, Adana’nın terör olaylarında en çok şehit veren illerden biri olduğunu vurguladı.

‘GERÇEK TÜRKİYE ÜRETEN TÜRKİYE'DİR’

Erdoğan, “Türkiye’ye bakınca sadece hendekleri görenlere” seslenerek, “Bu hendekleri kazdıranlara bakın. Türkiye'ye bakınca sadece terör olaylarını görenler, o olayların müsebbibi olan örgütü besleyen, teşvik eden ve destekleyenlerdir. Türkiye'ye bakınca sadece Suriyelileri, sadece çaresiz göçmenleri görenler o insanların ülkelerini yaşanmaz hale getirenlerdir. Halbuki gerçek Türkiye, üreten, büyüyen Türkiye'dir. Her alanda tarih yazan Türkiye'dir” dedi.

‘NEREDEN ÇIKMIŞ BÖYLE BİR ŞEY?’

TBMM’nin 23 Nisan özel oturumunda konuşmaların yapıldığını anımsatan Erdoğan, “Bir tanesi iç savaştan bahsediyor. Terör örgütü arkasında ya. Çıkmış ikide bir Dolmabahçe Mutabakatı'ndan bahsediyor. Ne Dolmabahçe Mutabakatı ya? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat filan söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır. Bize yöneltilen eleştirileri biz onlara yöneltir miyiz bilemiyorum. Zor şartlarda insani ölçülerini kaybetmeyen bir millet olarak, asla onlar gibi zalim olmayacağız” şeklinde konuştu. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Kilis'te camiye Katyuşa roketi atıldı: 1 kişi öldü 10 yaralı

SONRAKİ HABER

İzmir’de Ermeni soykırımı anmasını valilik yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...