24 Nisan 2016 13:22

Silopi’de basının fotoğraf ve görüntü çekmesi yasak!

Silopi'de haber takibi yapan DİHA muhabirlerinin önünü kesen polis, ilçede basının görüntü ve fotoğraf çekmesinin yasaklandığını söyleyip engelledi

Paylaş

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 5 Nisan'da başlayan ve bugün sabah saatlerinde kaldırılan "sokağa çıkma yasağı" nın ardından yurttaşlar mahallelere dönemeye devam ediyor. Başak ve Barbaros mahallelerinin yakılıp yıkıldığı kentte, HDP milletvekilleri Selma Irmak ve Leyla Birlik ilçeye gelerek, 19 gündür ilçede bulunan HDP Milletvekili Ferhat Encü ile birlikte mahallelerde incelemelere başladı. HDP'li milletvekilleri ilçede inceleme yaptığı sırada, milletvekillerini takip eden DİHA muhabirleri polis tarafından engellendi. 

Haber takibi yapan muhabirlerin yanına gelen polis, çekim yapmanın yasak olduğunu, İlçe Kaymakamlığının talimatı ile basının ilçede görüntü ve fotoğraf çekmesinin yasaklandığını söyledi. 

Sabah saatlerinde de mahallede haber takibi yapan DİHA muhabirlerinin önünü zırhlı araçlarla kesen polis, ilçede görüntü çekmenin yasak olduğunu ve mahallelerde haber takibi yapmak için çıktıkları sırada emniyete bilgilendirmede bulunmaları gerektiğini belirtti. 

Bu sırada "ilçede ki son duruma ilişkin" DİHA muhabirlerne polisler, yıkımların Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından kamulaştırılan alanlarda devam edeceğini, kendilerinin de sadece güvenlikten sorumlu olduklarını ileri sürmüştü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP Raporu: Acele kamulaştırma kararı mevzuata aykırı

SONRAKİ HABER

Can Dündar: Türkiye basını savaş suçu işliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...