24 Nisan 2016 12:04

Erdoğan: Çevrecilere aldırmayın!

Erdoğan, Sabancı Holding'in yaptığı Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılışında yaşam savunucularını hedef aldı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabancı Holding'e bağlı  Enerjisa tarafından yapılan Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılışında yaşam savunucularını hedef aldı. Erdoğan santralin açılışını Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile birlikte yaptı.

450 MW kurulu gücü ile Türkiye'nin 42'nci, Adana'nın ise 2'nci büyük enerji santrali olan, Sabancı Holding'e bağlı  Enerjisa tarafından kurulumu yapılan Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı damadı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu  Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da katıldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji Bakanı Berat Albayrak'dan sonra kürsüye gelen Erdoğan, doğal gaz ve petrol kaynakları olmasa da zengin kömür yatakları olduğuna dikkat çekip, yaşam savunucularının uyarılarına 'kulak asılmamasını' istedi! Güler Sabancı ve konsorsiyumun ortağı E.ON CEO'su Dr. Johannes Teyssen'den yatırım yapmaya devam etmelerini isteyen Erdoğan, Türkiye’nin dış ticaret açığının yarısından fazlasının enerji ham maddesinden kaynaklandığını söyöledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tufanbeyli Termik Santrali'ni Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile birlikte açtıktan sonra Adana Organize Sanayi Bölgesi'ne geçerek, düzenlenen törenle, buradaki tesislerin toplu açılışını yaptı.
Adana'nın Tufanbeyli İlçesi, Yamanlı-Kayarcık-Taşpınar mahalleri arasında yer alan 246 milyon tonluk linyit kömürü rezervini ekonomiye kazandırmak amacıyla projelendirilen ve 450 MW kurulu güce sahip olacak Tufanbeyli Termik Santrali, saatte 845 ton linyit, yılda 5.5 milyon ton kömürü yakarak, yıllık 2.5 milyar kilowatt/saat elektrik enerjisi üretecek.

Türkiye'nin enerji talebinin yaklaşık yüzde 2'sini karşılayacak olan, 1.5 milyon konuta yetecek enerji üreten  Tufanbeyli Termik Santrali'nin kömür rezervlerine bağlı olarak 30 ila 35 yıllık bir süre için işletilmesi planlanıyor. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eylem yapan çiftçilere polis saldırdı

SONRAKİ HABER

Yeni Çernobiller olmasın diye binler Sinop'ta buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...