24 Nisan 2016 11:19

'Mücadele hattını örelim baskıları püskürtelim'

Bakırköy'deki yerel 1 Mayıs kutlamasında buluşan emekçiler baskılara karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Paylaş

DERİTEKS, Liman-İş, Belediye-İş 2 Nolu Şube, Eğitim Sen 1 Nolu Şube Genel-İş 2 Nolu Şube ve Tümbel-Sen 1 Nolu Şube üyeleri Bakırköy Meydanı’nda bir araya gelerek yerel 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, “Her türlü baskıları, mücadele hattı örerek püskürtelim” denildi.

Kurumlar adına ortak açıklama yapan DERİTEKS Örgütlenme Uzmanı Veysel Arslan, “Saldırının adı asgari ücret, kıdem tazminatı, 657 (devlet memurları yasası), taşeronlaştırma,  kiralık işçilik, özel istihdam bürolarıdır. Bu politikalarla yapılmak istenen işçi sınıfını köleleştirmektir” dedi. Ülkede yaşanan savaş iklimine dikkat çeken Arslan, “Fona devredilmek istenen kıdem tazminatımız patronlara peşkeş çekilmekte, savaş bütçesine dönüştürülmek istenmektedir. Bütün bu abluka ve operasyonlara karşı Türk, Kürt ve bütün azınlık milliyetlerden işçi sınıfının birliğini örmek bu 1 Mayıs’ta daha da önemlidir” dedi.

Özel istihdam büroları ve kiralık işçiliğin, işçilerin geleceğini belirleyecek önemli bir saldırı olduğuna dikkat çeken Arslan, “Bu saldırılar karşısında verilecek olan mücadele de saldırıyı karşılayacak güç de, irade de ve bilinç de olmak zorundadır” dedi.
Arslan, “Sınıf bilinciyle, mücadelede ısrarcı olarak, sokak sokak, fabrika fabrika örgütlenerek, fiili-meşru mücadele hattını örelim. Ablukaları, katliamları, baskıları püskürtelim” diye konuştu.

‘İŞÇİNİN DIŞINDA TAKSİM OLMAZ’

DİSK/Gıda-İş Sendikası Marmara Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer ise yaşanan alan tartışmalarını hatırlatarak şunları söyledi: “İşbirlikçi sendikalar Çanakkale ve Sakarya’ya çağrı yaparken diğer taraftan da İstanbul da Taksim’e sıkıştırılmak istenen bir 1 Mayıs var. Tüm bunlar işçi tabanının dışında bir müdahaledir. İşçiler Esenyurt, Tuzla, İkitelli, Güneşli’de taleplerini dile getirmek istiyor. İşçinin dışında Taksim olmaz” diye konuştu.

‘BİRLİKTE MÜCADELENİN ZEMİNİ VAR’

Liman-İş Örgütlenme Uzmanı Sinan Ceviz ise “Bütün konfederasyonlara bağlı sendikaların yerelde birlik olması önemlidir. 1 Mayıs için merkezi yerlere çağrı yapılıyor ve alan tartışması sürdürülüyor. Bu tutum doğru değildir. Buradaki tablo da bunu gösteriyor ki birlikte mücadelenin zemini vardır” diye konuştu.

Eylemde ayrıca nakış işçilerinin 30 Nisan’da yapacakları yerel 1 Mayıs kutlamasına da çağrı yapıldı. İşçiler geçen yıl Güneşli’den Şirinevler’e yürümüştü. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP eski Milletvekili Türmen: CHP yanlışa ortak olmamalı

SONRAKİ HABER

Demirtaş: IŞİD Kilis’i vuruyor ses yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...