24 Nisan 2016 10:43

Bergama’da da 1 Mayıs kutlanacak

Bergama'da sendikalar, dernekler, odalar, baro temsilciliği ile bazı siyasi partiler ilçede 1 Mayıs kutlaması yapma kararı aldı.

Paylaş

İzmir'in Bergama ilçesinde sendikalar, dernekler, odalar ve baro temsilciliği ile bazı siyasi partiler, birlikte aldıkları karar doğrultusunda 1 Mayıs’ı Bergama’da kutlayacak.

Konuyla ilgili KESK Bergama Temsilciliğinde bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına Eğitim Sen, SES ve BES temsilcileri katıldı.

Eğitim Sen Baştemsilcisi Yusuf Gunt tarafından okunan açıklamada, “Biz işçiler ve emekçiler, mimarlar, mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, yoksullar, ötekiler ve tüm ezilenler, bu ülkenin onurlu insanları 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’ne hazırlanıyoruz. Emeğine ve yaşamına sahip çıkan kadınların, barış isteyenlerin, demokratik üniversite isteyen öğrencilerin, iktidar talimatı dışında haber yapmaya kalkan gazetecilerin, tacize, tecavüze, çocuk istismarına ‘hayır’ diyenlerin düşman ilan edilmesine karşı 1 Mayıs’ta alanlardayız. Bizim amacımız 2016 1 Mayıs’ını Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bergama’da da özgürce ve kardeşçe kutlamaktır. Herkesi bu birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya güç vermeye çağırıyoruz. 30 Nisan 2016 Cumartesi Günü Bergama’da 1 Mayıs’ı kutlamak için buluşuyoruz” denildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lüleburgaz’da 1 Mayıs’ın adresi Kongre Meydanı

SONRAKİ HABER

Silopi’de herkes aynı soruyu soruyor: Evim nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...